Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 22:39

"Προεξοφλημένη" η πρωθυπουργία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Η Μαρία Σπυράκη έχασε την τελετή του αγιασμού, λόγω του εγκλωβισμού της στο ασανσέρ της πολυκατοικίας των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ ΝΔ, πρόλαβε όμως να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων Η Μαρία Σπυράκη έχασε την τελετή του αγιασμού, λόγω του εγκλωβισμού της στο ασανσέρ της πολυκατοικίας των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ ΝΔ, πρόλαβε όμως να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. 
Αν και η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη εγκλωβίστηκε για ώρα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα νέα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να χάσει την τελετή του αγιασμού, δεν απώλεσε το ηθικό της και αργότερα, στην πολιτική ομιλία που έκανε στο Πνευματικό Κέντρο, το οποίο γέμισε, υποστήριξε ότι η πρωθυπουργία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει «προεξοφληθεί»… Είπε επίσης ότι στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχίζει να επανέρχεται ως θέμα συζήτησης η προσωρινή έξοδος της Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου, το 2018, εφόσον δεν θα μπορεί η χώρα να χρηματοδοτήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Ο αγιασμός και τα εγκαίνια των γραφείων έγιναν παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη και του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβου. Στα εγκαίνια και στην πολιτική εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προς τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς δεν έστρεψε το βλέμμα του ούτε για μια φορά…

SAMARAS-KYRIAKOPOULOU-NIKAS-18-11-16.jpg
Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Νίκας ούτε αυτή τη φορά αντάλλαξαν όχι χαιρετισμό αλλά ούτε καν ματιά...
Τον αγιασμό των νέων γραφείων της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας έκανε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ενώ την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η Μαρία Σπυράκη, η οποία μετά από ώρα απεγκλωβίστηκε από το χαλασμένο ασανσέρ.
Σε δήλωσή του μετά τα εγκαίνια ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι τα νέα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ θα αποτελέσουν την «έπαλξη για τον αγώνα τον οποίο θα δώσουμε για την Ελλάδα, γιατί αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας έχει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή ανάγκη τη Ν.Δ. Με υπερηφάνεια θα δώσουμε τη μάχη όπως ξέρουμε και τη δίνουμε, ακριβώς γιατί πρέπει να προστατεύσουμε τη μεσαία τάξη, την αγροτιά, τους μικρομεσαίους, τη μείωση της φορολογίας που επανειλημμένα έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο πρόεδρος (σ.σ. Κυρ. Μητσοτάκης) και που την είχαμε κάνει πράξη ως κυβέρνηση και που είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο του προγράμματός μας. Για να γίνουν αυτά απαιτείται ενότητα, ομοψυχία, φιλότιμο. Ξέρουμε και από τα τρία, θα δώσουμε τη μάχη όπως πρέπει και όπως προσδοκά από εμάς όλος ο κόσμος. Να είναι καλορίζικα αυτά τα γραφεία και θα είναι καλορίζικα, θα είναι δυνατά, το έδειξε ήδη ο κόσμος που ήρθε εδώ απόψε».
NODE-ND-EGKAINIA-18-11-16.jpgΑπό την πλευρά του ο Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε ότι η Μεσσηνία «που προσφάτως ανέδειξε έναν πρωθυπουργό με πρόσημο θετικό για τη χώρα», στις εκλογές που θα γίνουν θα δώσει και πάλι το μήνυμα της νίκης του κόμματός του. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με τη συνεπικουρία όλων των κεντροδεξιών δυνάμεων του τόπου μας» η Ν.Δ. θα επιστρέψει στην κυβέρνηση, ενώ σχολίασε επίσης, επικρίνοντας την κυβέρνηση: «Είναι βέβαιο ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα απ’ ότι χωρισμένοι. Και είναι βέβαιο ότι η σημερινή κυβέρνηση πασχίζει να χωρίσει τον ελληνικό λαό γιατί μόνο έτσι νομίζει ότι μπορεί να επικρατήσει. Όμως η ενότητα είναι αυτή που χαρακτηρίζει τον ελληνισμό και αυτό θα το κάνουμε πράξη ξανά, δουλεύοντας στοχευμένα και οργανωμένα».
SPYRAKH-MARIA-KALAMATA-18-11-16.jpgΣτην πολιτική εκδήλωση που ακολούθησε στο Πνευματικό Κέντρο, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ, Νατάσσα Κυριακοπούλου, σημείωσε ότι τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος στην Καλαμάτα σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα για την κομματική οργάνωση, με πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη των γραφείων αυτών ως χώρο πολιτικής έκφρασης και εφαλτήριο αγώνων. Αναφερόμενη στη σημερινή κυβέρνηση τόνισε ότι εξαπάτησε πολιτικά τον κόσμο με ψεύτικες υποσχέσεις και με ψεύτικα λόγια και έχει οδηγήσει σε ύφεση όλους τους δείκτες και σε διάλυση όλους τους τομείς. Η κ. Κυριακοπούλου υπογράμμισε ότι αποστολή της Ν.Δ. είναι να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη με τους πολίτες και σημείωσε ότι το όπλο για να επιτευχθεί αυτό είναι η «συμφωνία αλήθειας» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τέλος η πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ απεύθυνε κάλεσμα νίκης της κεντροδεξιάς παράταξης στις εκλογές της Κυριακής για το Τεχνικό Επιμελητήριο, ενώ επίσης κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει οικονομικά το κόμμα.
SAMARAS-SKLHKA-KYRIAKOPOULOU-18-11-16.jpg
Αγγελική Σκλήκα, πρόεδρος της οργάνωσης της Ν.Δ. στην Καλαμάτα, Αντώνης Σαμαράς και Νατάσσα Κυριακοπούλου, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Ν.Δ.
Η Μαρία Σπυράκη κατά την ομιλία της υπογράμμισε επανειλημμένως το έργο του Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι κράτησε τη χώρα όρθια σε δύσκολες στιγμές και σημειώνοντας ότι αυτό το αναγνωρίζουν πλέον και οι νέοι και οι μεγαλύτεροι πολίτες της χώρας. Επίσης διαβεβαίωσε τον Αντώνη Σαμαρά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει το έργο που άφησε και θα φτάσει τη χώρα ψηλά.
Η ευρωβουλευτής υποστήριξε επίσης ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει βυθίσει τη χώρα σε όλους τους τομείς, την έχει εγκλωβίσει στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το τι θα γίνει το 2018, όταν η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο και θα πρέπει να χρηματοδοτεί η ίδια το χρέος της, κάτι που για να το καταφέρει, όπως τόνισε, θα πρέπει να απευθυνθεί στις αγορές. Η κ. Σπυράκη συνέχισε ότι για να χρηματοδοτήσουν οι αγορές την Ελλάδα θα πρέπει η χώρα να τραβήξει ξένες επενδύσεις ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει, ενώ αντίθετα, συνέχισε, το είχε δουλέψει με επιτυχία η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Επίσης η ευρωβουλευτής ανέφερε ότι επανέρχεται ως θέμα συζήτησης στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πρόταση που είχε κάνει πριν ενάμισι χρόνο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Σόιμπλε, για μια προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε. Όπως σημείωσε η κ. Σπυράκη, τα άλλα κράτη της Ε.Ε. δεν έχουν διάθεση να ασχοληθούν άλλο με την Ελλάδα, γιατί αυτό συνεπάγεται πολιτικό κόστος για τους ηγέτες των υπόλοιπων κρατών. Αυτός είναι και ο λόγος, πρόσθεσε, που φαίνεται ότι δεν ασκείται ιδιαίτερη πολιτική πίεση από την Ε.Ε. προς τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο αρχίζει και επανέρχεται η συζήτηση για την προσωρινή έξοδο της χώρας.
SAMARAS-ANT-TSERENTZOULIAS-18-11-16.jpgΗ λύση σε όλα αυτά, συνέχισε η Μαρία Σπυράκη, είναι οι εκλογές ώστε να έρθει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Όπως σχολίασε μάλιστα, η πρωθυπουργία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι προεξοφλημένη, ωστόσο, πρόσθεσε, δεν είναι προεξοφλημένη η θέση στην οποία θα βρίσκεται η χώρα, γι’ αυτό και επέμεινε ότι οι εκλογές πρέπει να μην καθυστερήσουν.
Τέλος, η ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στη «Συμφωνία Αλήθειας» σημειώνοντας ότι αυτή προβλέπει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλων φόρων με μια αποφασιστική και κοστολογημένη μείωση του κράτους και τη σοβαρή κοινωνική πολιτική χωρίς «τρύπια επιδόματα» και «ελεημοσύνη».
Στ.Μ.
AVGENAKHS-LEFTERHS-18-11-16.jpg
Λευτέρης Αυγενάκης