Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 13:09

"Συνάδελφε σήκωσε το ανάστημά σου, ψήφισε ΔΑΣ" για τη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Παναγιώτης Κουφαλάκος Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Παναγιώτης Κουφαλάκος

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΥ-ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ 
Να βγάλουν οι ψηφοφόροι από το γύψο τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της Μεσσηνίας, να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής και της Δευτέρας, για τη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, τους υποψηφίους της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, είναι το κάλεσμα που απεύθυναν το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι του συνδυασμού, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, Παναγιώτης Κουφαλάκος και Βαγγέλης Λαμπρόπουλος. Τόνισαν χαρακτηριστικά: «Σκέψου, η νέα διοίκηση έχει τριετή θητεία. Είναι πολλά τα χρόνια για να τα χαρίσεις στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό»…

Κατά τη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε και το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, οι υποψήφιοι του οποίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι: Ηλίας Διασάκος, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Αντώνης Κυριακόπουλος, Δημήτρης Κωστόπουλος, Γιάννης-Παναγιώτης Λαγογιάννης, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Σοφοκλής Μάρκου, Μάριος Μούντανος, Βασίλης Μπίζας, Κωνσταντίνος Μπίμπης, Λεμονιά Μπίνη, Νίκος Μπογκτάνι, Κωνσταντίνος Παπαδέας, Δήμητρα Ρηγανάκου, Σταύρος Ρουτζούνης, Αθηνά Σταυριανέα, Κωνσταντίνα Στραβάκου, Σταυρούλα Στραβάκου, Μιχάλης Τσίχλης και Θανάσης Χάτζος.
Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου ότι στα εφτά χρόνια των μνημονίων, με τη βοήθεια και ανοχή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, φτωχοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι, έπεσαν κυβερνήσεις, ωστόσο η …αγάπη μένει. Και όπως εξήγησε στη συνέχεια, πρόκειται για την αγάπη της συνδικαλιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας (Ενότητα) με τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, τη συνδικαλιστική παράταξη της «απατημένης συζύγου» ΛΑΕ και τα «υπολείμματα» της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κουφαλάκος υποστήριξε ότι οι παραπάνω «εφτά χρόνια όλοι μαζί έβαλαν στο γύψο τη μεγαλύτερη εργατική συνδικαλιστική οργάνωση του Νομού μας, εφτά χρόνια βάζουν πλάτη για να περάσουν τα κυβερνητικά μέτρα. Χωρίς να κρατούν τα προσχήματα έφθασαν στο σημείο να καλέσουν στο σπίτι των εργαζομένων τον Κατρούγκαλο, που αν δεν αντιστέκονταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα τα είχαν καταφέρει».
Το κάλεσμα της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, το οποίο απεύθυνε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, έχει ως εξής: «Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή να βγάλει συμπέρασμα. Σας καλούμε συνάδελφοι να ρίξετε άφοβα στην κάλπη στις εκλογές για τη νέα διοίκηση του εργατικού κέντρου το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, που στηρίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Άσχετα αν συμφωνείς ή όχι σε όλα μαζί μας, συνάδελφε μη σκύβεις το κεφάλι. Μην υποκύψεις στους εκβιασμούς και στις υποσχέσεις. Σήκωσε το ανάστημά σου και άλλαξε τους συσχετισμούς στη νέα διοίκηση του εργατικού κέντρου».
Επιπλέον, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, αντιπρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, αναφέρθηκε στην πανεργατική απεργία της 8 Δεκέμβρη, τονίζοντας «μη ξεχνάς συνάδελφε έχουμε απεργία. Μην τσιμπάς στην καθοδηγούμενη απογοήτευση του στιλ τίποτα δεν γίνεται ή ότι τις απεργίες δεν τις φοβούνται. Αντίθετα, τρέμουν στην ιδέα της καθολικής συμμετοχής στην απεργία. Γι’ αυτό βιομήχανοι, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλουν να αλλάξουν τον συνδικαλιστικό νόμο και να εφαρμόσουν το λοκ άουτ. Δεν φτάνει η αγανάκτηση και μόνο συνάδελφοι και το σιχτίρισμα. Πρέπει η αντίδραση να εκφραστεί με όρους μαζικούς. Με οργανωμένες μαζικές κινητοποιήσεις».
Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος σημείωσε από την πλευρά του ότι στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, το Σωματείο των φαρμακοϋπαλλήλων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Σωματείο τεχνικών της ΔΕΗ. Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους να στηρίξουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ και να αλλάξουν τους συσχετισμούς στο Εργατικό Κέντρο.
Στ.Μ.