Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 11:28

“Η κυβέρνηση είπε ναι” για τα σκουπίδια στο περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα

ΝΙΚΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
«Η κυβέρνηση έδωσε το χώρο, έκανε την επιλογή, έχει τον πρώτο λόγο, αλλά εδώ από τα τοπικά στελέχη της έχουμε Θούριους!» είπε χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που η δημοτική αρχή θέλει να στήσει στο πεδίο βολής του Νέδοντα...

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμένο για το χώρο, για τον οποίο είπε ότι είναι εκτός Natura και εκτός ΓΠΣ και έχει προταθεί ως καταλληλότερος από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, ενώ πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή αν και δεν είναι ιδεολογικά συνοδοιπόρος με την κυβέρνηση εντούτοις συνεργάζεται μαζί της για το συμφέρον της πόλης. Σε αντίθεση, όπως τόνισε, με τα τοπικά στελέχη της, τα οποία ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη για να μη γίνει τίποτα στο θέμα των απορριμμάτων. «Αν εδώ τα στελέχη της κυβέρνησης δε θέλουν να γίνει ο σταθμός, ας μη γίνει. Αν εσείς θέλετε να ξεσηκώσετε τον κόσμο, μη νομίζετε ότι εμείς θα βάλουμε απέναντί μας ένα μέρος της πόλης. Κάντε δημόσια διαβούλευση και ας μη γίνει τίποτα. Αφήστε τα απορριμματοφόρα να πηγαίνουν βόλτες πάνω κάτω. Και το κρίμα ας πέσει στο λαιμό κάποιων» ανέφερε ο κ. Νίκας και συνέχισε: «Αφού δε θέλετε αυτό που λέει η κυβέρνηση, τί προτείνετε;».

Η συζήτηση του θέματος ξεκίνησε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη, ο οποίος έθεσε ζητήματα περιβάλλοντος, και όχι μόνο, για το συγκεκριμένο χώρο, ενώ μίλησε για παραπληροφόρηση από την ιστοσελίδα του Δήμου, όπου δημοσιεύθηκε ότι η επιλογή του χώρου ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες", επανέλαβε ότι η παράταξή του στην πρώτη συνεδρίαση είχε ψηφίσει θετικά για την παραχώρηση του χώρου, αλλά στην επόμενη συνεδρίαση διαφώνησε με τους όρους χρήσης και καταψήφισε. Το ίδιο σημείωσαν χθες και οι επικεφαλής των δύο ελάσσονων μειοψηφιών Θεόδωρος Μπρεδήμας και Δημήτρης Οικονομάκος που επίσης δεν είχαν υπερψηφίσει στη δεύτερη συνεδρίαση, εκφράζοντας διαφωνία για την καταλληλότητα του χώρου.

Ο δήμαρχος κάλεσε να δοθούν τα CD με τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη δημοσιότητα για να μάθει, όπως είπε, ο κόσμος, τι έχει ειπωθεί και ψηφιστεί, σχετικά με το Σταθμό Μεταφόρτωσης Σκουπιδιών, αφήνοντας την εντύπωση ότι οι μειοψηφίες, ενώ είχαν συμφωνήσει, τώρα λένε άλλα.

Μαρία Νίκα