Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 00:03

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και από το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

«ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΘΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ» 
Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν επιτρέπεται να μένουν απαθείς απέναντι στην αντεργατική καταιγίδα που συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση, υπογραμμίζει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο…

Στην απεργιακή του ανακοίνωση σημειώνει: «Το περιβόητο κλείσιμο της β΄ αξιόλογησης δεν είναι παρά ένα ακόμα βήμα στον εργασιακό Μεσαίωνα, που σχεδίασαν οι δανειστές με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και εφαρμόζονται μέχρι σήμερα και από την τωρινή κυβέρνηση. Ο στόχος τους είναι μόνο ένας: Να διαμορφωθεί στη χώρα μας μια ακόμα πιο φθηνή, ελεγχόμενη και κατακερματισμένη εργατική δύναμη. Σε μια χώρα, όπου η μισθολογική καθήλωση, η μεθόδευση απολύσεων μέσω της περιβόητης αξιολόγησης, η αντικατάσταση της σταθερής και μόνιμης εργασίας από κάθε μορφής ευέλικτη απασχόληση θα κρέμεται σα δαμόκλεια σπάθη πάνω από τα κεφάλια των δημοσίων υπαλλήλων.

Απέναντι λοιπόν σ’ αυτή την αντιεργατική καταιγίδα οι εργαζόμενοι και ειδικά οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν επιτρέπεται να μείνουν απαθείς και απλώς να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Αντίθετα, πρέπει να κινητοποιηθούν, να προστατεύσουν με κάθε τρόπο κεκτημένα δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με αγώνα και αίμα. Διεκδικούν και απαιτούν μόνιμη και σταθερή εργασία, στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών με άμεση προτεραιότητα στις υπηρεσίες εκείνες που σχετίζονται με την υγεία και την παιδεία, κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και σύγχρονη, αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα να δώσουν ένα δυναμικό και βροντερό παρόν στην απεργία της 8ης Δεκεμβρίου 2016 στις 10.30 στο εργατικό κέντρο Καλαμάτας».