Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 00:05

Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Μαζί να ανατρέψουμε τα μνημόνια

Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Μαζί να ανατρέψουμε τα μνημόνια

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 
Σε αντίσταση απέναντι στους δανειστές και τα μνημόνια καλεί ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και προτρέπει σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία, σημειώνοντας: «Φτάνει πια με τη διάλυση των μισθών μας και των εργασιακών μας σχέσεων! Φτάνει πια με τις περικοπές στις συντάξεις μας! Αντιστεκόμαστε – απεργούμε». Ο Σύνδεσμος συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:30 το πρωί μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας…

Οι διεκδικήσεις του Συνδέσμου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων είναι: -Ανατροπή των μνημονιακών κυβερνητικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών σε οικονομία, εργασία και ασφαλιστικό.
-Όχι στις ομαδικές απολύσεις, όχι στην κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, όχι στην επέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στα εσωτερικά των συνδικάτων.
-Όχι στον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την Κυβέρνηση.
-Επαναφορά της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων, ΕΓΣΣΕ 751 Ευρώ.
-Κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες.
-Μέτρα για την ανακούφιση της ανεργίας με ουσιαστική αύξηση και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας.
-Ουσιαστική ελάφρυνση – διαγραφή μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους.
-Παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας με επίκεντρο τη μισθωτή εργασία και τις ανάγκες της.
Οι δανειστές θέλουν η εργασιακή ζούγκλα, που κυριαρχεί μετά την εφαρμογή τριών μνημονίων στη χώρα μας, να μετατραπεί σε εργασιακή κόλαση με εργαζόμενους - και κυρίως νέους –σύγχρονους σκλάβους και φτηνή και υποταγμένη εργατική δύναμη για το διεθνές και το ντόπιο κεφάλαιο.
Στο τραπέζι της λεγόμενης διαπραγμάτευσης έχουν μπει τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και το επίδομα κανονικής άδειας και στον ιδιωτικό τομέα, ο κατώτατος μισθός, οι προσαυξήσεις λόγω τριετιών, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, το θεσμικό πλαίσιο για τη συλλογική δράση και την κήρυξη απεργίας, η ανταπεργία (lockout), η μεγαλύτερη ευελιξία της αγοράς εργασίας να φτάνει μέχρι και σε μηδενικό ωράριο, η επέκταση όλων των «νέων» μορφών «μικρο-εργασίας» και υπό-απασχόλησης.
Τέλος πριν στεγνώσει το μελάνι της πρόσφατης «ασφαλιστικής μεταρρύθμισης» οι δανειστές άνοιξαν για άλλη μια φορά το κεφάλαιο νέας μείωσης των συντάξεων.
Καθολική απαίτηση η ανατροπή της μνημονιακής εργασιακής απορρύθμισης.
ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !
ΜΑΖΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!»