Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016 18:45

Αρωγή ομογενών για πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας που χρειάζονται βοήθεια

Παναγιώτης Γιαννόπουλος (αντιδήμαρχος πρόνοιας), Παναγιώτης Μουργής, Παναγιώτης Νίκας και Μιχάλης Σούμπλης Παναγιώτης Γιαννόπουλος (αντιδήμαρχος πρόνοιας), Παναγιώτης Μουργής, Παναγιώτης Νίκας και Μιχάλης Σούμπλης

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ 
Ποσό  6.000 δολαρίων προσέφεραν ομογενείς της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά για έχοντες ανάγκη πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας ενόψει του γιορτασμού της πρωτοχρονιάς. Την επιταγή παρέδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Σούμπλης, στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του προέδρου της εταιρείας «Αφοί Μουργή», Παναγιώτη Μουργή. Οι δικαιούχοι πλημμυροπαθείς, που έχουν επιλεγεί από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου, θα προμηθευτούν είδη που χρειάζονται από τα σούπερ μάρκετ της εταιρείας «Αφοί Μουργή»…

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους ομογενείς και την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, που, όπως τόνισε, πάντα εκδηλώνουν την αρωγή τους προς τον τόπο της καταγωγής τους και τους συμπατριώτες τους που έχουν ανάγκη βοήθειας.
Ο Μιχάλης Σούμπλης σημείωσε από την πλευρά του ότι τα χρήματα προσφέρονται για τους αναξιοπαθούντες πλημμυροπαθείς της 7ης Σεπτέμβρη, ώστε να περάσουν αυτές τις γιορτινές ημέρες με τις λιγότερες ελλείψεις.
Ο Παναγιώτης Μουργής τόνισε ότι αξίζουν συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους ομογενείς για αυτή την πράξη αλληλεγγύης.
Η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου θα κατανείμει το ποσό σε 32 οικογένειες της πόλης.
Με την ευκαιρία ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε ότι «με προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας 3.500 άτομα υποστηρίζονται από το πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που σημαίνει 200 ευρώ ανά οικογένεια συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο το μήνα. Επίσης, ο Δήμος προέβη σε διάθεση πίστωσης 4.500 ευρώ, ώστε να προμηθευτούν χοιρινό κρέας 260 οικογένειες (συνολικός αριθμός υποστηριζόμενων ατόμων: 751), για την εορταστική περίοδο. Για την προμήθεια κρεάτων, συνολικής ποσότητας 1.639 κιλών, ένα ποσοστό της δαπάνης καλύπτεται από το Δήμο και το υπόλοιπο από ιδιώτες. Το Δημοτικό Παντοπωλείο προσέφερε αναγκαία είδη σε εμπερίστατους συνανθρώπους μας. Το Δημοτικό Εστιατόριο λειτούργησε, προσφέροντας συσσίτιο και ανήμερα τα Χριστούγεννα, σε άπορους και άστεγους συμπολίτες μας, όπως θα δώσει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα».
Τέλος, ο δήμαρχος ευχαρίστησε την αρτοποιία Φραγγέα διότι προσφέρει ψωμί για το δημοτικό συσσίτιο, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για πράξη διαφήμισης αλλά για αλληλεγγύης.
Στ.Μ.