Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 00:11

"Ψηστήρι" Νίκα σε Τσίπρα για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος με την ακριβή χάραξη

ΕΠΙΜΟΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
Δεν το βάζει με τίποτα κάτω ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και παρότι η παραλιακή χάραξη του δρόμου Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζόμυλου έχει απορριφθεί από την κυβέρνηση ως πανάκριβο ή και φαραωνικό έργο εκείνος επιμένει και μάλιστα την Παρασκευή έβαλε δύο φορές το θέμα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο και έδειξε την περιοχή καθώς και τους χάρτες. Επίσης ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι το υπουργείο Υποδομών δεν παρέδωσε στο Δήμο, την Παρασκευή που ήρθε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τις προμελέτες του Μορέα για τη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζόμυλου, οι οποίες προβλέπουν σε πολλά σημεία νέα χάραξη. Από την άλλη όμως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ανέφερε την Παρασκευή στην KalamataJournalότι οι προμελέτες έχουν δοθεί στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης, θα παρουσιαστούν όμως στο πλαίσιο οργανωμένης διαβούλευσης, τον Γενάρη του έτους που έρχεται, με τη συμμετοχή και του υπουργείου του…

Στις σχετικές δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε: «Δεν δόθηκε η προμελέτη για την όδευση του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος. Ενημέρωσα προσωπικά τον πρωθυπουργό και του δείξαμε και το χώρο για τη δική μας θέση, η οποία είναι θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης -δεν ξέρω αν αλλάξει εκεί η άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου -υπάρχουν όμως αποφάσεις μέχρι τώρα οι οποίες αναφέρονται στην παραλιακή όδευση. Το ζήτημα είναι κρίσιμο για τη δυτική περιοχή της Καλαμάτας, μήκους 6 χλμ μέχρι τον Πάμισο. Είναι μια περιοχή που θέλει ένα μεγάλο έργο υποδομής για να αναπτυχθεί. Και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από τον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτα-Ριζόμυλος. Προφανώς αυτή η πρόταση συνδέεται με τον περιμετρικό και μέσω του κόμβου Καρέλια και μέσω του Κόμβου Αρτέμιδος.
Λοιπόν το κουβεντιάσαμε δύο φορές με τον πρωθυπουργό, έγινε κοινωνός των απόψεών μας, συνεχίζομε να παλεύομε για τη χάραξη την οποία γνωρίζετε».
Επιπλέον ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι απίθανο να αλλάξει την απόφασή του, να προτιμήσει δηλαδή τη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου από την κατασκευή καινούργιου κοντά στην παραλία. Σχολίασε, τέλος, ότι «δεν δεχόμαστε τη συνέχιση της διάλυσης του Ασπροχώματος. Φανταστείτε να περνάει αυτοκινητόδρομος μέσα από αυτό το δρόμο του Ασπροχώματος ή, αν κάνουμε παράκαμψη, δεν θέλουμε άλλες απαλλοτριώσεις;».
Σε ό,τι αφορά το άλλο αίτημα που υπέβαλε ο δήμαρχος στον πρωθυπουργό, για την παραχώρηση στο Δήμο της χρήσης των 49 στρεμμάτων στην παραλία του Κορδία, από την ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου), ο κ. Νίκας σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας έδωσε οδηγίες και τον Ιανουάριο θα επισκεφθεί τους αρμόδιους υπουργούς στην Αθήνα για το ζήτημα αυτό.
Τέλος, για το αίτημα του Δήμου προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με τη λειτουργία του αεροδρομίου, ο κ. Νίκας δήλωσε ότι είπε στον κ. Τσίπρα ότι «αν υπάρχουν χρήματα να διατεθούν για το αεροδρόμιο από το κράτος καλό είναι να είναι κρατικό. Αν δεν υπάρχουν, να ιδιωτικοποιηθεί, με μόνο αίτημα του Δήμου να συμμετέχει στο σχήμα διοίκησής του κατά κάποιο τρόπο». Πάντως το πρώτο ζήτημα, συνέχισε ο δήμαρχος, είναι να συμπληρωθεί το προσωπικό του αεροδρομίου με 3-4 αναγκαίους υπαλλήλους, διότι αυτή η έλλειψη, όπως σημείωσε, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης των αεροπλάνων που οι εταιρίες τους θέλουν να στείλουν στην Καλαμάτα, δηλαδή εξαιτίας των κενών στο προσωπικό το αεροδρόμιο λειτουργεί σε ρυθμούς μικρότερους από αυτούς που μπορεί.
Στ.Μ.