Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 10:46

Ξανά για τον Μορέα και τις τυχόν ευθύνες του στις καταστροφές από την πλημμύρα

Ξανά για τον Μορέα και τις τυχόν ευθύνες του στις καταστροφές από την πλημμύρα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ακόμη μια φορά τέθηκε στο δήμαρχο το ερώτημα εάν θα διερευνηθούν ποτέ οι ενδεχόμενες ευθύνες του Μορέα σχετικά με τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε περιοχές της Καλαμάτας και του Δήμου από τη νεροποντή και την πλημμύρα της 7ης Σεπτέμβρη. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι το έργο του Μορέα είναι έργο του υπουργείου Υποδομών και όχι του Δήμου Καλαμάτας και πως την ευθύνη του ελέγχου έχουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος, από την πλευρά του, τις ευθύνες τις έχει προσδιορίσει, «εμείς έχουμε υποδείξει τις περιπτώσεις όπου υπήρχε ευθύνη (του Μορέα)»…

Το θέμα έβαλε ξανά, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή», Θόδωρος Μπρεδήμας. Επίσης ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τόσο από το υπουργείο Υποδομών όσο και από τον Μορέα έχει επιβεβαιωθεί ότι θα γίνει σύσκεψη για θέματα του αυτοκινητόδρομου.
Επιπλέον, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας», Μιχάλης Αντωνόπουλος, από την πλευρά του σημείωσε ότι στην περιμετρική υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν και έχουν σχέση με την ασφάλεια κίνησης των οδηγών. Αναφέρθηκε στο θέμα του φωτισμού που δεν λειτουργεί ακόμη στο σημείο της σύνδεσης της περιμετρικής με τη Βασιλέως Γεωργίου, στην έλλειψη πινακίδων με τα όρια ταχύτητας.
Ο δήμαρχος απάντησε στον κ. Αντωνόπουλο ότι το έργο θα παρακολουθείται για έξι μήνες από τον παραχωρησιούχο και τα όποια μικρά προβλήματα θα αντιμετωπιστούν. Σε ό,τι αφορά τον φωτισμό στη σύνδεση με τη Βασιλέως Γεωργίου ο κ. Νίκας ανέφερε ότι για το πρόβλημα ευθύνεται η ΔΕΗ, που έχει καθυστερήσει και ο Μορέας, που επίσης καθυστέρησε να της στείλει τα σχέδια, όπως είπε.
Στ.Μ.