LEONIDAS MPALIKHS
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 18:15

Απολογισμός στοχοθεσίας από τον Γιώργο Μπέζο που ολοκληρώνεται η θητεία του

Απολογισμός στοχοθεσίας από τον Γιώργο Μπέζο που ολοκληρώνεται η θητεία του

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ 
Το μεγάλο στρατηγικό στόχο της διοίκησης, το να γίνει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας η καρδιά του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επανέλαβε το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος. Κατά τη συνέντευξη ο κ. Μπέζος, η θητεία του οποίου ως διοικητή ολοκληρώνεται, παρουσίασε τον απολογισμό των δέκα μεγάλων στόχων που είχαν μπει από τη διοίκηση τους προηγούμενους μήνες. Ο διοικητής τόνισε ότι σε μεγάλο βαθμό οι στόχοι επιτεύχθηκαν, ενώ, σε ό,τι αφορά το αν θα ανανεωθεί η θητεία του στο Νοσοκομείο, ανέφερε ότι αυτό δεν τον επηρεάζει στο έργο του και πως κάθε μέρα νοιώθει όπως ένοιωθε τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τα καθήκοντα του διοικητή…

Ο κ. Μπέζος σημείωσε ότι κρίνει ιδιαίτερα σημαντικό το να γίνεται ο απολογισμός των στόχων που τίθενται κάθε φορά, διότι έτσι κερδίζει η διοίκηση, και το νοσοκομείο γενικότερα, αξιοπιστία απέναντι στους πολίτες, καθώς και εμπιστοσύνη.
Ο πρώτος στόχος που επιτεύχθηκε, ανέφερε ο κ. Μπέζος, είναι η ολοκλήρωση της αναδιαρρύθμισης των ισόγειων χώρων στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Σημείωσε ότι το έργο έχει παραληφθεί διοικητικά και πως απομένει η προμήθεια του απαραίτητου ξενοδοχειακού εξοπλισμού, η οποία προγραμματίζεται να γίνει μέσα στο 2017.
Άλλος στόχος ήταν η προώθηση της απόκτησης νέου στεφανιογράφου για το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Καρδιολογικής Κλινικής, με χρηματοδότηση από τα Ιδρύματα Νιάρχου, καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια. Ο κ. Μπέζος είπε ότι πράγματι έχουν προωθηθεί οι διαδικασίες και ο νέος στεφανιογράφος θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας σε 60 με 70 ημέρες.
Τρίτος στόχος ήταν, ανέφερε ο διοικητής, η υλοποίηση της α’ φάσης του έργου εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στο προαύλιο του Νοσοκομείου για την αυτοπαραγωγή ενέργειας, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων. Ο κ. Μπέζος ανέφερε ότι πράγματι η α’ φάση ολοκληρώθηκε και πλέον ο μεγάλος στόχος είναι το 2017 να προχωρήσουν οι επόμενες φάσεις του έργου, ώστε το Νοσοκομείο να εξοικονομεί κάθε χρόνο περίπου 200.000 ευρώ από τις δαπάνες για την προμήθεια ή παραγωγή ενέργειας.
Επιπλέον ο διοικητής ανέφερε ότι στόχος ήταν η ωρίμανση της πρότασης του Νοσοκομείου για την υλοποίηση έργου φωτισμού, με το οποίο θα εξοικονομείται κάθε χρόνο ποσό από 150.000 έως 170.000 ευρώ. Η πρόταση του Νοσοκομείου, σημείωσε ο διοικητής, είναι πλέον ώριμη και αναμένεται η σχετική προκήρυξη από το υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να διεκδικηθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση.
Ένας άλλος στόχος ήταν η προώθηση των διαδικασιών για την ανέγερση ορόφου επάνω από την Ψυχιατρική Κλινική, με εμβαδόν 1.000 τετραγωνικά μέτρα. Ο διοικητής ανέφερε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές περιβαλλοντικές εγκρίσεις και έχει υποβληθεί στην Πολεοδομία ο φάκελος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Το μεγάλο διακύβευμα για το 2017,  πρόσθεσε,  είναι η εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου.
Σχετικά με το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας πάλι, ο κ. Μπέζος είπε ότι ολοκληρώθηκε η εκποίηση οικίας που είχε διαθέσει εκλιπούσα δωρήτρια. Σύμφωνα με τη βούλησή της, τα έσοδα, που έφτασαν τα 300.000 ευρώ, θα διατεθούν για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Όπως είπε ο διοικητής, ο εξοπλισμός που είναι απαραίτητος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προμηθειών και θα αποκτηθεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2017.
Ένας ακόμη στόχος ήταν η εγκατάσταση συγκροτήματος αυτοδιαχείρισης των μολυσματικών αποβλήτων του Νοσοκομείου, επεσήμανε ο διοικητής. Όπως πρόσθεσε, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και υπολογίζεται ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα εγκατασταθεί αυτό το συγκρότημα, με το οποίο το Νοσοκομείο θα εξοικονομεί κάθε χρόνο ποσό περίπου 120.000 ευρώ. Επιπλέον είπε ότι το Νοσοκομείο της Καλαμάτας θα είναι το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας που θα διαθέτει τέτοιο συγκρότημα.
Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ο κ. Μπέζος είπε ότι έχουν γίνει πολλές προσλήψεις και μόνιμων και συμβασιούχων και θα γίνουν αρκετές ακόμη τους επόμενους μήνες. Σχολίασε επιπροσθέτως ότι είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που το σύστημα στελέχωσης των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας αρχίζει να ισορροπεί και να δημιουργεί αισιοδοξία για ακόμη καλύτερη κατάσταση στο προσεχές διάστημα.
Τέλος, ο κ. Μπέζος ανέφερε ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά που θα τεθούν για υλοποίηση μεγάλοι και δύσκολοι στόχοι, ώστε να επιτευχθεί ο μεγάλος στρατηγικός στόχος, που είναι η ανάδειξη του Νοσοκομείου Καλαμάτας ως η καρδιά του εθνικού συστήματος υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στ.Μ.