Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 21:27

Πρόταση για τη μεταφορά τμήματος του νεκροταφείου της Καλαμάτας

ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ 
Την αναγκαιότητα για τη μεταφορά τμήματος του νεκροταφείου της Καλαμάτας σε περιφερειακά νεκροταφεία, όπως στο Ασπρόχωμα, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, το μεσημέρι της Τρίτης. Τόνισε ότι το νεκροταφείο της Καλαμάτας, σε ένα μεγάλο τμήμα του, δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του για μια σειρά από λόγους, μεταξύ των οποίων είναι και η νομοθεσία που δεν επιτρέπει πλέον να λειτουργούν νεκροταφεία στα αστικά συγκροτήματα των πόλεων…

Ο Σταμάτης Μπεχράκης υποστήριξε ότι είναι εφικτό να μεταφερθούν τμήματα του νεκροταφείου σε περιφερειακά νεκροταφεία, τα οποία, συνέχισε, έχουν τη δυνατότητα να επεκταθούν για το σκοπό αυτό. Επιπλέον ανέφερε ότι η συγκεκριμένη είναι η μόνη δυνατή λύση, δεδομένου ότι η δημοτική αρχή στα δέκα χρόνια της μέχρι τώρα θητείας της δεν έκανε τίποτα ώστε να μεταφερθεί το Νοσοκομείο σε άλλο χώρο έξω από την πόλη.
Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γιώργος Φάββας, επέκρινε τον Σταμάτη Μπεχράκη, τονίζοντας ότι αυτά που λέει για απομάκρυνση των νεκροταφείων από τα αστικά συγκροτήματα των πόλεων είναι εκτός πραγματικότητας και διερωτήθηκε, εάν ισχύουν αυτά, τότε τι θα πρέπει να συμβεί με τα νεκροταφεία των Δήμων της Αθήνας.
Ο Νίκος Μπασακίδης, επίσης σύμβουλος της πλειοψηφίας, χαρακτήρισε την πρόταση του Σταμάτη Μπεχράκη ως έκθεση ιδεών.
Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, τόνισε από την πλευρά του ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία του νεκροταφείου της Καλαμάτας στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και η δημοτική αρχή οφείλει να προχωρήσει σε ένα σχεδιασμό ώστε όταν θα ωριμάσουν οι συνθήκες να μεταφερθεί σε έναν κατάλληλο χώρο.
Στ.Μ.