Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2017 19:47

Το Αλειφέρη "πέφτει" και ο Δήμος στέλνει ακόμη επιστολές στο ΤΑΙΠΕΔ…

Φωτό αρχείο Φωτό αρχείο

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Αντί να περιμένει ο Δήμος Καλαμάτας πότε θα φιλοτιμηθεί το ΤΑΙΠΕΔ να πάρει μέτρα άρσης της επικινδυνότητας του καταρρέοντος κτηρίου Αλειφέρη, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, δεν θα ήταν προτιμότερο να αποκλείσει την προσέγγιση των περαστικών, ώστε να μην πέσει κανένας τοίχος στο κεφάλι τους; Και όμως ο Δήμος αφήνει την επικίνδυνη κατάσταση ως έχει, παρότι αναγνωρίζει ότι εγκυμονούνται «άμεσοι και σοβαροί (κίνδυνοι) για κάθε διερχόμενο από την περιοχή» και αρκείται μόνο να στέλνει επιστολές στο ΤΑΙΠΕΔ…

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απέστειλε νέα επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, καλώντας τους να λάβουν μέτρα ώστε να αρθεί ο κίνδυνος για τους περαστικούς από το κτίριο Αλειφέρη, αυτή τη φορά με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Θάρρος». Σημειώνεται ότι στο παρελθόν είχε αποκλειστεί η προσέγγιση κάτω από το καταρρέον κτίριο, όμως ο Δήμος απομάκρυνε το συρματόπλεγμα, γιατί δεν ταίριαζε τέτοια εικόνα στο εμπορικό κέντρο της πόλης…
Στη νέα του επιστολή ο δήμαρχος σημειώνει:
«Σε συνέχεια πολλών εγγράφων μας και παραστάσεών μας στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας και άλλους αρμοδίους, σας αποστέλλουμε αντίγραφο δημοσιεύματος της εφημερίδας «Θάρρος» της Καλαμάτας, με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2016, με το οποίο διεκτραγωδείται η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο πρώην Αλιφέρη (δημόσιο κτήμα ΑΒΚ-637). Πρόκειται για κηρυχθέν από το Υπουργείο Πολιτισμού διατηρητέο μνημείο, που βρίσκεται στο κεντρικότερο και εμπορικότερο σημείο της Καλαμάτας, στον πεζόδρομο Αριστομένους και το οποίο καθημερινά αποσαθρώνεται και τμήματά του αποκολλώνται και πέφτουν στους δρόμους που περιβάλλουν το ακίνητο. Οι κίνδυνοι, τους οποίους εγκυμονεί, είναι άμεσοι και σοβαροί για κάθε διερχόμενο από την περιοχή, ενώ υφίστανται και σοβαροί κίνδυνοι δημόσιας υγείας από τη μακροχρόνια εγκατάλειψη.
Είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν εκ μέρους σας τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας, διότι η απλή περιτύλιξη με πλαστικό δικτυωτό δεν επαρκεί, καθώς τα αποκολλώμενα τμήματα γείσου και στέγης βρίσκονται πάνω από αυτό, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.
Ως Δήμος, προτιθέμεθα να αναλάβουμε τις αναγκαίες εργασίες κάλυψης του κτηρίου και προστασίας των πεζών, σε συνεννόηση μαζί σας και υπό την προϋπόθεση ότι θα αναλάβετε τη σχετική δαπάνη. Αναμένουμε τις απόψεις σας για ενέργειες σύντομα, γιατί κανέναν δεν τιμά η σημερινή απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση».
Στ.Μ.