Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 11:59

Ο αγιασμός στο λιμάνι της Καλαμάτας με καλό καιρό αλλά όχι με πολύ κόσμο

Ο αγιασμός στο λιμάνι της Καλαμάτας με καλό καιρό αλλά όχι με πολύ κόσμο

ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς 
Με καλό σχετικά καιρό αλλά όχι με τον κόσμο των προηγούμενων χρόνων πραγματοποιήθηκε το πρωί ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Καλαμάτας. Το σταυρό έπιασε ο 16χρονος Θανάσης Αντωνόπουλος, μαθητής της 1ης Λυκείου στο 2ο Λύκειο Καλαμάτας, αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και γιος του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλη Αντωνόπουλου. Μαζί του βούτηξαν δεκάδες άλλοι κολυμβητές, οι περισσότεροι παιδιά και νέοι, αλλά και κάποιοι μεγαλύτεροι…

ANTONOPOULOS-THAN-GONEIS-06-01-17.jpg
Ο Θανάσης Αντωνόπουλος, που έπιασε φέτο το σταυρό, με τους χαρούμενους γονείς του
Φέτος η αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας, μπροστά από το κτιριακό συγκρότημα του Λιμεναρχείου, όπως και στο παρελθόν. Αυτό κατέστη δυνατό μετά την απομάκρυνση κατασχεμένου πλοίου που έπιανε χώρο στο λιμάνι και το οποίο είχε εξαναγκάσει τους αρμόδιους να μεταφέρουν την τελετή, τα προηγούμενα χρόνια, στην προκυμαία μπροστά από το «Αμέρικα».
Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.
Στ.Μ.
AGIASMOS-KOLYMVHTES-2017.jpg 


ANTONOPOULOS-THAN-TSAKALHS-VAS-06-01-17.jpg

KOLYMVHTES-AGIASMOS-2017-ETOIMOI.jpg

AGIASMOS-2017.jpg

AGIASMOS-KOLYMPI-2017.jpg