Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 16:21

Ξεκινούν οι συζητήσεις για την απομάκρυνση του ΝΟΚ και του Αίολου

Ξεκινούν οι συζητήσεις για την απομάκρυνση του ΝΟΚ και του Αίολου

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΙΜΕΝΑ 
Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσκεψη στην Καλαμάτα των μηχανικών που εκπροσωπούν την κοινοπραξία η οποία ανέλαβε την επικαιροποίηση του προγραμματικού σχεδίου (masterplan) του λιμανιού της Καλαμάτας. Με το σχέδιο αυτό η δημοτική αρχή θα επιδιώξει να ανοίξει το δρόμο ώστε να μπορέσει να φτιάξει πάρκο στον προλιμένα! Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να απομακρυνθούν από εκεί οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και του Ναυταθλητικού Συλλόγου «Αίολος». Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής, σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι ξεκινούν και οι συζητήσεις για το που θα μετακινηθούν οι εγκαταστάσεις των δύο ναυταθλητικών σωματείων…

VGENHS-XARHS-17-01-17.jpgΕιδικότερα, ο κ. Βγενής ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη το πρωί, στο γραφείο του δημάρχου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας που θα επικαιροποιήσει το προγραμματικό σχέδιο, με την παρουσία και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Ο κ. Βγενής τόνισε ότι με το σχέδιο αυτό το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα αποκτήσει τις μελέτες που είναι απαραίτητες προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν σε NOK_BROXH-17-01-17.jpgχρηματοδοτικά προγράμματα έργα στη ζώνη ευθύνης του.
Σε ό,τι αφορά τα κατασχεμένα πλοία που παραμένουν στο λιμάνι, ο κ. Βγενής σημείωσε ότι ξεκινούν οι διαδικασίες, από το ίδιο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, για την εκποίηση του «Simone». Σε ό,τι αφορά το «AlamarMustafa», ο κ. Βγενής ανέφερε ότι το προσεχές διάστημα θα βγει για τέταρτη φορά σε δημοπρασία, από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού, με τιμή εκκίνησης 39.200 ευρώ, καθώς επίσης το ίδιο θα γίνει και με το σκάφος τύπου «Passara», με τιμή εκκίνησης τα 10.500 ευρώ. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εκτίμησε ότι πιθανότατα δεν θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν προσφορά, ωστόσο σημείωσε ότι μετά θα ανοίξει ο δρόμος ώστε το ίδιο το Λιμενικό Ταμείο να αναλάβει τις διαδικασίες για το τι θα γίνει με το «AlamarMustafa».
Κατά τα άλλα, ο κ. Βγενής ανέφερε ότι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη χερσαία ζώνη θα πρέπει να προσέρχονται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για τη διαδικασία αδειοδότησης εκμετάλλευσης των χώρων που τους ενδιαφέρουν, όπως επίσης από το τέλος Γενάρη θα πρέπει να προσέρχονται στο Λιμενικό Ταμείο οι ιδιοκτήτες σκαφών για την παραχώρηση θέσεων ελλιμενισμού.
Στ.Μ.