Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 17:20

Κινητοποιήσεις κατά της απαξίωσης της ΔΕΥΑΚ και για κοινωνικό τιμολόγιο

Κινητοποιήσεις κατά της απαξίωσης της ΔΕΥΑΚ και για κοινωνικό τιμολόγιο

ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 
Σειρά κινητοποιήσεων έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ με το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, με σκοπό να καλυφθούν οι αναγκαίες θέσεις με μόνιμο προσωπικό ώστε να μην απαξιωθεί η Επιχείρηση και παραχωρηθεί στη συνέχεια το σύνολο σχεδόν των αρμοδιοτήτων της σε ιδιώτες. Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα με συγκέντρωση έξω από το γραφείο του δημάρχου Καλαμάτας, με επιδίωξη τη συνάντηση μαζί του, ενώ διοργανώνεται και σύσκεψη με σωματεία και φορείς του Δήμου για τη διαμόρφωση πρότασης-αιτήσης υπέρ της κατάρτισης κοινωνικού τιμολογίου για ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν προβλήματα…

Στη σχετική ομόφωνη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ της Μεσσηνίας σημειώνονται τα εξής: «Από την ερχόμενη Δευτέρα το Σωματείο μας ξεκινά έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων με στόχο τη στελέχωση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της σε επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.
Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης  αποφασίσαμε τα παρακάτω:
1. Τη Δευτέρα 23/1/2017 και ώρα 10π.μ. το Δ.Σ του Σωματείου μαζί με τους 8μηνίτες συμβασιούχους θα συγκεντρωθούμε                    έξω από το γραφείο του Δημάρχου και θα απαιτήσουμε συνάντηση μαζί του, ώστε να πάρουμε απαντήσεις για τις ενέργειες τις οποίες έκανε προκειμένου να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για 8μηνη παράταση των συμβάσεων λόγω έκτακτης ανάγκης της πόλης μας.
2. Τη Δευτέρα 23/1/2017 και ώρα 8μ.μ., στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ θα γίνει παρέμβαση από το ΔΣ του Σωματείου μας, για να απαιτηθεί η τροποποίηση του ΟΕΥ στις ανάγκες όπως είχαν καταγραφεί από τους ίδιους το 2008.
3. Την Τετάρτη 25/1/2017 κατά τις ώρες 11π.μ.-13μ.μ., με συγκέντρωση στα ταμεία της ΔΕΥΑΚ, το Δ.Σ του Σωματείου μας θα ενημερώνει τους συνδημότες μας με έντυπη ανακοίνωση για την κατάσταση στη ΔΕΥΑΚ και τον κίνδυνο πλήρους απαξίωσής  της με σκοπό την παραχώρησή της στον ιδιωτικό τομέα.
4. Το Σωματείο μας το επόμενο διάστημα θα κάνει κάλεσμα σε σωματεία, συνδικάτα και συλλόγους μικροεπαγγελματιών, ώστε από κοινού να συντάξουμε αίτημα διαφορετικής τιμολογιακής πολιτικής σε μακροχρόνια ανέργους, ΑΜΕΑ και κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ».