Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 12:36

Απάντηση Κοζομπόλη στο Δήμο για την "αδιαφορία" στους πλημμυρόπληκτους

«ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ» 
Έκπληκτη δηλώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, για την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους πλημμυρόπληκτους, δεδομένου ότι δεν έχουν σταλεί ακόμη τα 400.000 ευρώ για την αντικατάσταση της κατεστραμμένης οικοσκευής 115 δικαιούχων. Η Γιώτα Κοζομπόλη τονίζει ότι πρώτη φορά καταβλήθηκαν χρηματοδοτήσεις για τους πληγέντες και για τους Δήμους τόσο γρήγορα και σε ό,τι αφορά τα 400.000 σημειώνει ότι έχουν εγκριθεί αλλά δεν έχουν αποδοθεί ακόμη στο Δήμο λόγω τυπικών διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν επειδή άλλαξε ο χρόνος…

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή της η Γιώτα Κοζομπόλη τονίζει: «Με έκπληξη είδαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας (kalamata.gr) δημοσίευμα να κάνει λόγο για «Αδιαφορία της κυβέρνησης για τους πλημμυρόπληκτους», λόγω του ότι που εκκρεμεί ένα μέρος των αποζημιώσεων για τις οικοσκευές.
Η πραγματικότητα είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση, σε σύντομο, όσο ποτέ άλλοτε σε παρόμοιες περιπτώσεις χρόνο, κατέβαλε το εφ’ άπαξ ποσό των 587 ευρώ στους πλημμυροπαθείς, κατέβαλε το ποσό των 880.000 ευρώ στους δήμους της Μεσσηνίας για την αποκατάσταση οδοποιίας και άλλων επειγόντων έργων, ενίσχυσε τον ΕΛΓΑ προκειμένου να ολοκληρωθεί σύντομα η απογραφή  των ζημιών, χορήγησε το ποσό των 10.000.000 ευρώ στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης για συγκεκριμένα αντιπλυμμυρικά έργα και κατέβαλε το ποσό που αφορά στην αποζημίωση των οικοσκευών, στους περισσότερους από τους δικαιούχους. Πράγματι απομένει η καταβολή της αποζημίωσης για τις οικοσκευές σε 115 δικαιούχους. Όμως από το Υπουργείο Εργασίας, έχει εγκριθεί το ποσό των 399.000 ευρώ, για την αιτία αυτή. Ο λόγος της καθυστέρησης της εκταμίευσης του ποσού, έγκειται στο γεγονός ότι  το εν λόγω κονδύλι δεν διατέθηκε πριν από την εκπνοή του 2016. Για το λόγο αυτό, απαιτείται μια  τυπική διαδικασία, για την ένταξή του στο έτος 2017, η οποία θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα, όπως μας ενημέρωσε η Δ/νση Οικονομικών του Υπουργείου Εργασίας.
Η συγκεκριμένη καθυστέρηση όμως, επ΄ ουδενί στοιχειοθετεί αδιαφορία.
Ένα από αυτά που ΔΕΝ κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να αδιαφορεί για τις ανάγκες,  των πολιτών, ειδικά εκείνων, που χρειάζονται  βοήθεια και προστασία».