Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 15:21

Παραιτήθηκε ο Μ. Αντωνόπουλος, βάζοντας θέμα για τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου

Παραιτήθηκε ο Μ. Αντωνόπουλος, βάζοντας θέμα για τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου

ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ 
Παραιτήθηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο γραμματέας του Σώματος, Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», ανοίγοντας θέματα που αφορούν το σοβαρό ζήτημα της ακριβούς μεταφοράς των τοποθετήσεων των δημοτικών συμβούλων στα πρακτικά αλλά και της επικύρωσης των πρακτικών. Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος υποστηρίζει ότι τα πρακτικά των συζητήσεων στο Σώμα περιέχουν κενά και διφορούμενες ερμηνείες, καθώς επίσης τονίζει ότι πρόσφατα διαπιστώθηκε, όσον αφορά το θέμα του σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Νέδοντα, ότι άλλα ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι και άλλα έχουν γραφτεί στα πρακτικά…

Την επιστολή παραίτησης του Μιχάλη Αντωνόπουλου ανέγνωσε η προεδρεύουσα, αντιπρόεδρος του Σώματος Μαρία Βεργινάδη, χωρίς να ακολουθήσει καμία αναφορά, σχόλιο ή απάντηση από οποιοδήποτε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου ή το δήμαρχο.
Επιστολή παραίτησης έχει ως εξής: «Κυρία πρόεδρε και αγαπητά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, έπειτα από μια δίχρονη συνεργασία, είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας υποβάλλω την παραίτηση μου από το αξίωμα του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας.
Κυρία πρόεδρε τις τελευταίες συνεδριάσεις ύστερα από τα συνεχόμενα αιτήματα για την αιτιολογημένη και επιβεβλημένη επικύρωση των πρακτικών δεν έχετε μέχρι σήμερα ανταποκριθεί στο αίτημα. 
Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ αμφισβητήθηκε έντονα από συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και δημοτικές παρατάξεις το πρακτικό απόφασης (2/2016) της συνεδρίασης (1/2016) του δημοτικού συμβουλίου που είχε εισαχθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος.  Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα πρακτικά μας αφήνουν κενά, ελλείψεις, ανακολουθίες και διφορούμενες ερμηνείες και επίσης προβάλλονται πολλές φορές είτε στην ιστοσελίδα του δήμου είτε στα ΜΜΕ που γνωστοποιήθηκε και μάθαμε οι σύμβουλοι ότι άλλο ψηφίζαμε και άλλο έλεγε το πρακτικό.  Το φαινόμενο αυτό της αμφισβήτησης των πρακτικών από δημοτικούς συμβούλους, για ένα σημαντικό τεχνικό έργο που σχετίζεται με τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι αμελητέο ζήτημα.
Τα πρακτικά είναι ευάλωτα σε περίπτωση προσβολής τους μια και μέχρι σήμερα δεν έχουν τύχει οποιασδήποτε μορφής επικύρωσης.  Κατά την άποψη που έχουμε καταθέσει θα πρέπει να επικυρώνονται άμεσα στις επόμενες συνεδριάσεις αφού καθαρογραφτούν και σταλούν όπως γίνεται και με τις προσκλήσεις των θεμάτων που αφορούν.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει ως προεδρείο να επικυρώσουμε και να υπερψηφίσουμε το νέο κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, που θα διευθετούσε με σαφήνεια όλα τα ζητήματα που προκύπτουν με δημοκρατικό τρόπο μέσα από συλλογικές διαδικασίες.
Επειδή δεν προστατεύεται η ισχύς και η πιστοποίηση των πρακτικών και μπορεί να τύχουν αμφισβήτησης, όπως και έγινε.
Επειδή μέχρι σήμερα αποδεικνύεται ότι το αξίωμα μου ως γραμματέας δεν έχει να προσφέρει καμιά ουσιαστική η τυπική υπηρεσία στο δημοτικό συμβούλιο, στους συναδέλφους μου και στους δημότες.
Δηλώνω ότι το ελάχιστο που μπορώ να προσφέρω ως υπηρεσία στη δημοκρατική λειτουργία του θεσμοθετημένου οργάνου είναι η παραίτηση από το αξίωμα αυτό και σας καλώ σε κάθε περίπτωση να πράξετε τα προβλεπόμενα από την σχετική νομοθεσία για τα συλλογικά όργανα Α και Β βαθμού των ΟΤΑ».