Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 18:36

"Ελληνομνήμονες" και Σύλλογοι ΑμεΑ και Τυφλών στον Σιδηροδρομικό Σταθμό

"Ελληνομνήμονες" και Σύλλογοι ΑμεΑ και Τυφλών στον Σιδηροδρομικό Σταθμό

ΔΙΝΕΙ ΚΤΙΡΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ 
Σε Συλλόγους με κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας τα κτίρια του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, ο οποίος του έχει παραχωρηθεί από τη ΓΑΙΑΟΣΕ έναντι μισθώματος 2.500 ευρώ το μήνα. Ήδη ο όροφος του κεντρικού κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού έχει παραχωρηθεί στον Μουσικό Όμιλο «Ορφεύς» (μετά την παύση λειτουργίας του Γραφείου Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης), ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι οικίσκοι θα παραχωρηθούν στους «Ελληνομνήμονες» και στους Συλλόγους ΑμεΑ και Τυφλών. Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι περιφράσσεται η νότια πλευρά το Σιδηροδρομικού Σταθμού…

Ειδικότερα, τους χώρους του Σιδηροδρομικού Σταθμού επισκέφθηκαν σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας και συνεργάτες του, αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη. Στους «Ελληνομνήμονες» θα παραχωρηθεί οικίσκος στη δυτική πλευρά του Σταθμού, όπου θα λειτουργήσει μουσείο. Στους Συλλόγους Ατόμων με Αναπηρίες και τυφλών θα παραχωρηθούν οικίσκοι στη νοτιοανατολική πλευρά. Έτσι οι δύο Σύλλογοι θα εκκενώσουν τους οικίσκους στους οποίους στεγάζονται στο Ανατολικό Κέντρο, ώστε να επεκταθεί σε αυτούς η λειτουργία του ΕΚΑΒ.
Σε ό,τι αφορά την περίφραξη της νότιας πλευράς του Σταθμού, ο Δήμος ανακοίνωσε ότι αυτή θα γίνει άμεσα και πως «θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια του χώρου σε 24ωρη βάση. Οι είσοδοι στο χώρο του Σταθμού θα κλείνουν κάθε βράδυ με τη φροντίδα της Δημοτικής Αστυνομίας».