Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 20:06

Όταν ο Π. Νίκας υποστήριζε θερμά το πανεπιστημιακό κέντρο διαστημικών ερευνών στην Καλαμάτα!

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΩΡΑ 
Κάτι θα πρέπει να κάνει με τη μνήμη του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, γιατί για μια ακόμη φορά διαπιστώνεται να λέει εντελώς αντίθετα πράγματα από αυτά που έλεγε λίγο καιρό πριν… Εκτός αν ο δήμαρχος θυμάται καλά τι έχει πει αλλά πιστεύει ότι δεν θυμούνται οι άλλοι τις δηλώσεις του… Αναφερόμαστε στην υπόθεση της δημιουργίας διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα. Ο δήμαρχος λοιπόν σε δηλώσεις του έλεγε για τη διαστημική πύλη ότι «πρόκειται για πρωτοποριακό σχέδιο» που «μπορεί να φαίνεται μεγαλόπνοο αλλά οι Έλληνες και δη οι Μεσσήνιοι, διαχρονικά στην ιστορία τους, έχουν αποδείξει ότι είναι για τα μεγάλα κι όχι για τα μικρά και τα ασήμαντα». Προχθές ο δήμαρχος δήλωσε εντελώς τα αντίθετα και ειδικότερα ότι η υπόθεση της διαστημικής πύλης «στερείται σοβαρότητας για τους λόγους που κάθε λογικός άνθρωπος κατανοεί». Σε ποια άραγε από τις δύο εντελώς αντίθετες δηλώσεις θα πρέπει να στηριχθούν οι δημότες που θέλουν να παρακολουθούν με προσοχή το δήμαρχο;…

Η αλήθεια είναι ότι εμείς στην KalamataJournal δεν θυμόμασταν τις προηγούμενες δηλώσεις του δημάρχου, μέχρι που πέσαμε τυχαία πάνω τους, «βολτάροντας» στο διαδίκτυο.
Ιδού λοιπόν τι είχε δηλώσει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για τη διαστημική πύλη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων), το 2013, στο πλαίσιο του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου που είχε γίνει στην Τρίπολη: «-Νίκας: Η Καλαμάτα είναι «για τα μεγάλα και όχι για τα μικρά κι ασήμαντα»- Ο Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος της Καλαμάτας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο το οποίο εφόσον προχωρήσει, δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές, όχι μόνο για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά για όλη την Πελοπόννησο και θα συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα και την αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο δεν μπορεί να μείνει έξω, αφού πρωτίστως αναφερόμαστε σε πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο».
Επίσης, σημείωσε ότι «ένα πανεπιστημιακό κέντρο διαστημικών ερευνών, μπορεί να φαίνεται μεγαλόπνοο έργο, αλλά οι Έλληνες και δη οι Μεσσήνιοι, διαχρονικά στην ιστορία τους, έχουν αποδείξει ότι είναι για τα μεγάλα κι όχι για τα μικρά και τα ασήμαντα», ενώ προσθέτει ότι «σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζει ο τόπος, με την βαθιά οικονομική κρίση, πρέπει να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να εργαζόμαστε με ορίζοντα το μέλλον και τις επόμενες γενιές».
Προχθές, ο δήμαρχος δήλωσε τα εντελώς αντίθετα και συγκεκριμένα: «Ως Δήμαρχος και ως Δήμος δεν ασχολούμαστε με θέματα, τα οποία στερούνται σοβαρότητας, για τους λόγους που κάθε λογικός άνθρωπος κατανοεί.
Σε μια κοινωνία, η οποία στερείται βασικών αγαθών και υποδομών και, επιπλέον, μαστίζεται από χρόνια απουσία κάθε προγραμματισμού, η προβολή θεμάτων, που κινούνται περίπου στο χώρο της φαντασίας, μόνο μηχανισμούς προπαγάνδας, φυγής από την πραγματικότητα ή αυτοπροβολής εξυπηρετεί και τίποτε άλλο. Αρκετά μ' όλα αυτά! Ας συμφιλιωθούμε με την πραγματικότητα και ας προσπαθήσουμε να τη βελτιώσουμε».
Στ.Μ.