Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 19:01

Ανησυχίες επιχειρηματιών για την επιλογή του χώρου επεξεργασίας των σκουπιδιών

ΟΧΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Την έντονη ανησυχία επιχειρηματιών από την περιοχή εκατέρωθεν της εθνικής οδού Ασπροχώματος - Μεσσήνης, έχει προκαλέσει φημολογία για πιθανή επιλογή, από το Δήμο Καλαμάτας, οικοπέδου στο συγκεκριμένο μέρος, για την επεξεργασία των σκουπιδιών.

Όπως τονίζουν, εκεί βρίσκονται επιχειρήσεις τροφίμων και άλλες μονάδες, που θα υποστούν ζημιά εφόσον εγκατασταθεί στο πλάι τους μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ομάδα επιχειρηματιών, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα ζητήσει, αν δεν το έχει ήδη κάνει, ραντεβού με το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να ενημερωθεί για το σχεδιασμό του. Επιπλέον δε, προτίθεται να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να βεβαιωθούν εάν μπορεί να λειτουργήσει μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων σε περιοχή που γειτνιάζει με το αεροδρόμιο.
Σημειώνεται ότι με πρόσφατες δηλώσεις του ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, υποστήριξε ότι οι διαδικασίες που ακολουθεί η δημοτική αρχή για την εξεύρεση οικοπέδου διαχείρισης απορριμμάτων πάσχουν, αλλά και αφήνουν υπόνοιες ότι ενδεχομένως έχει ήδη γίνει προεπιλογή του οικοπέδου.
Η δημοτική αρχή κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προσφορές για τους χώρους που μπορούν να διαθέσουν για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Προσήλθαν εννέα, ωστόσο ο δήμαρχος προχθές άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η διαδικασία, ώστε να μην υπάρχει ίχνος αμφιβολίας, όπως τόνισε, για την τυπικότητα του διαγωνισμού.
Στ.Μ.