Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 18:15

Και δεύτερη ηλεκτροκίνητη ράμπα στην πλαζ για τους λουόμενους με κινητικά προβλήματα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Και δεύτερη ηλεκτροκίνητη ράμπα πρόκειται να προμηθευτεί και εγκαταστήσει στην πλαζ της Καλαμάτας ο Δήμος, προκειμένου τα άτομα με κινητικά προβλήματα να μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα. Η πρώτη ράμπα, που λειτούργησε τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, έδωσε τη ευεργετική δυνατότητα σε πολλά άτομα με κινητικά προβλήματα να κολυμπήσουν και να ευχαριστηθούν τη θάλασσα και την παραμονή τους στην παραλία για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια…

Η νέα ράμπα, επίσης τύπου Seatrac, θα εγκατασταθεί, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Δήμο, κοντά στο Filoxenia, ενώ η παλιά, που είχε καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό από τη νεροποντή του περασμένου Σεπτέμβρη, θα λειτουργήσει και πάλι στην πλαζ της Ανάστασης.
Η προμήθεια της νέας ράμπας θα γίνει με δαπάνη του Δήμου και χορηγίες επιχειρηματιών. Η παλιά ράμπα επισκευάστηκε με χρήματα, 1.000 ευρώ, που προσέφεραν κάτοικοι του Δήμου Μαρκόπουλου-Μεσογαίας προς το Δήμο Καλαμάτας για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφές του Σεπτέμβρη, συν 5.000 ευρώ που προσέφερε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ενώ άλλες 3.000 ευρώ χρειάστηκε να βάλει ο Δήμος Καλαμάτας.
Στ.Μ.