Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 14:50

Όλη η εξουσία στον Παναγιώτη Νίκα, έληξε η θητεία των αντιδήμαρχων

Όλη η εξουσία στον Παναγιώτη Νίκα, έληξε η θητεία των αντιδήμαρχων

ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Έληξε, ή πιο σωστά λήγει το βράδυ, η θητεία των έξι αντιδήμαρχων της Καλαμάτας. Και τυπικά λοιπόν όλη η εξουσία περνάει στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, αφού πλέον δεν έχει άλλος αιρετός παράγοντας αρμοδιότητα να υπογράψει αποφάσεις. Κατά συνέπεια εντείνεται και το ενδιαφέρον για το νέο σχήμα που θα ανακοινώσει ο δήμαρχος Καλαμάτας. Συνήθως ο δήμαρχος ανακοινώνει ποιους αντιδήμαρχους έχει επιλέξει λίγες ημέρες μετά τις δημαιρεσίες για την εκλογή του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι οποίες θα διενεργηθούν την Κυριακή…

Φυσικά οι προγνώσεις για ποιοι θα είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι και ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δίνουν και παίρνουν. Έγκυρη πρόγνωση όμως δεν μπορεί να υπάρξει, καθώς ο δήμαρχος παίρνει τις αποφάσεις του μόνος του, χωρίς να τον επηρεάζουν προσωπικές επιδιώξεις συνεργατών του και χωρίς να εκμυστηρεύεται σε άλλους το τι θα πράξει.
Ωστόσο είναι βέβαιο ότι και στο νέο σχήμα οι αλλαγές θα είναι ευρύτατες. Δηλαδή ελάχιστοι, ίσως και κανένας, από τους σημερινούς αντιδήμαρχους δεν θα είναι αντιδήμαρχοι σε λίγες ημέρες. Οι θέσεις ωστόσο είναι πολλές στα νομικά πρόσωπα του Δήμου, οπότε σχεδόν όλοι θα αναλάβουν πόστα ευθύνης.
Τέλος, πολλοί εκτιμούν ότι ο Παναγιώτης Νίκας θα επιδιώξει και τέταρτη εκλογή και για το λόγο αυτό το σχήμα που θα συγκροτήσει θέλει να είναι απολύτως παραγωγικό, απολύτως συντονισμένο και όσο γίνεται ανανεωμένο.
Στ.Μ.