Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 19:57

Κάμπιες κατατρώγουν τα πευκάκια στην όχθη του Νέδοντα

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ 
Προφανώς κάτι δεν πήγε καλά με την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης των βλαβερών εντόμων στην περιοχή της Καλαμάτας, αν πραγματικά υλοποιήθηκε τέτοιο πρόγραμμα. Αυτό δείχνει η κατάσταση που επικρατεί στο αλσύλλιο κατά μήκος της ανατολικής όχθης του Νέδοντα, από τη γέφυρα νότια του συνεταιρισμού των ηλεκτρολόγων και κάτω. Από τα μικρά πεύκα κρέμονται μεγάλα κουκούλια με κάμπιες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των δέντρων αυτών, διότι τα έντονα τρώνε με αδηφαγία τις πευκοβελόνες…

Ανάλογο πρόβλημα υπήρχε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου όμως ο Δήμος –πιθανόν παρακινούμενος και από το θέμα που γράψαμε την KalamataJournal- παρενέβη, κλάδεψε και προστάτευσε τα πεύκα. Οι περίοικοι και περιπατητές στο αλσύλλιο της ανατολικής όχθης του Νέδοντα αναμένουν και ελπίζουν ότι σύντομα και στη συγκεκριμένη περιοχή θα παρέμβει ο Δήμος.
Οι κάμπιες μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στη νέκρωση μικρών πεύκων, μπορούν όμως να προκαλέσουν προβλήματα και στην υγεία των ανθρώπων. Ειδικότερα, τα τριχίδια των προνυμφών είναι δυνατό να προκαλέσουν στον άνθρωπο εκζέματα, διάφορα εξανθήματα, αναπνευστικές διαταραχές.
Στ.Μ.  
KAMPIES-KALAMATA-28-02-17.jpg

KAMPIES-PEFKA-NEDON-28-02-17.jpg