Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 17:54

Κιόσκια και πατώματα στις πλαζ, ζητάει και ο Θ. Μπρεδήμας

ΚΑΙ «ΠΑΓΩΜΑ» 
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Τις θέσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρη Αδαμόπουλου, για το «πάγωμα» των πυρόπληκτων δανείων αλλά και για την κατάργηση της απαγόρευσης κατασκευής πατωμάτων και στεγάστρων στις πλαζ, υιοθέτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας.

Σε ανακοίνωση της παράταξής του, «Αλλαγή», σημειώνεται ότι ο Θόδωρος Μπρεδήμας προέβη στην εξής δήλωση: «Δεδομένης της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης αλλά και των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός και επαγγελματικός κόσμος της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας γενικότερα, κρίνουμε επιβεβλημένο το καθήκον να ενώσουμε τη φωνή μας στα δίκαια αιτήματα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Αδαμόπουλου και ζητάμε να γίνουν δεκτά από τους αρμοδίους υπουργούς και τη Διοίκηση των Ελληνικών Τραπεζών και ειδικότερα:
1) Να στηριχθεί η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και η διαμεσολάβηση του Προέδρου της Κωνσταντίνου Μίχαλου, των Προέδρων των έξι Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών με την διοίκηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, «ώστε να υπάρξει συμφωνία για την αναστολή των δόσεων 30-6-2012 και 31-12-2012 των πυρόπληκτων δανείων που δεν έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, στα πλαίσια της απόφασης 2/22475/0025, του τέως υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη, που υπεγράφη στις 25 Απριλίου 2012 και αφορούσε τα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου».
2) Συμφωνούμε με το αίτημα του κ. Αδαμόπουλου για την από κοινού με την ΚΕΕΕ αποστολή υπομνήματος προς τους κ.κ. υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης για τροποποίηση της ΚΥΑ του 2009 που αφορά την χρήση του Αιγιαλού, «ώστε να επιτρέπονται στα καταστήματα εστίασης και άλλα υγειονομικού ενδιαφέροντος να κάνουν ελαφριές, μεταβλητές κατασκευές για περιορισμένη χρονική περίοδο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες τους και να μην κινδυνεύουν από υψηλά πρόστιμα».
Τέλος, συμφωνούμε με τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλο Γκρέκη, για τη «δικαίωση του αιτήματος των επιχειρήσεων για συμψηφισμό των απαιτήσεων οφειλετών του Δημοσίου, έναντι των οφειλών τους προς αυτό, ώστε να τους δίνεται φορολογική ενημερότητα από τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ.»