Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 18:48

Ποιους θα δει και που θα πάει αύριο ο υφυπουργός Παιδείας

Ποιους θα δει και που θα πάει αύριο ο υφυπουργός Παιδείας

Ο Δ. ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Πυκνό πρόγραμμα επισκέψεων και επαφών με παράγοντες της τοπικής εκπαίδευσης θα έχει αύριο το πρωί και το μεσημέρι ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβάνης, ο οποίος, επιπλέον, το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση του Τμήματος Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις αλλαγές στην εκπαίδευση. Τον υφυπουργό θα υποδεχθούν το μεσημέρι με διαμαρτυρία οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Ο Σύλλογος έχει προκηρύξει και στάση εργασίας ώστε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας να προσέλθουν οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν…

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Παιδείας στις 9:30 το πρωί θα επισκεφθεί το ΤΕΙ Πελοποννήσου όπου θα έχει συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Στις 10:30 το πρωί θα επισκεφθεί το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας (στο πρώην Πολυκλαδικό).
Στις 11:15 θα επισκεφθεί το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.
Στις 11:55 θα επισκεφθεί το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας.
Στις 12:50 θα επισκεφθεί την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη.
Στη 1:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
Στις δύο μετά το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τους διευθυντές εκπαίδευσης του Νομού.
Στις 2:30 θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών του Νομού.
Η εκδήλωση συζήτηση του Τμήματος Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX».
Σε ό,τι αφορά το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη διαμαρτυρία στην οποία καλεί, στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνονται τα εξής: «Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σχετικά με την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας κου Μπαξεβανάκη Δημήτριου στην Καλαμάτα και την συνάντηση που θα έχει με τα Συνδικαλιστικά Σωματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» στον 4ο όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (Διοικητήριο), αποφάσισε τα εξής:
1)      Καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας για την ανάδειξη και προβολή των αιτημάτων μας στον κο Υφυπουργό, την Παρασκευή 17/03/2017 και ώρα 14:00 στον τέταρτο (4ο) όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (Διοικητήριο), στην Καλαμάτα.
2)      Κηρύσσει τρίωρη (3ωρη) διευκολυντική στάση εργασίας για την Παρασκευή 17/03/2017 από τις 13:15 έως τις 16:15 προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί που θα εργάζονται στο ολοήμερο πρόγραμμα των σχολικών μονάδων για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 
ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ».