Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 13:34

Και επίσημα η εξαγγελία για το ανοιχτό θέατρο στην κοίτη του Νέδοντα!...

Και επίσημα η εξαγγελία για το ανοιχτό θέατρο στην κοίτη του Νέδοντα!...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΑΡΙΤΣΗ ΣΕ ΝΙΚΑ 
Το στοιχείο του παράδοξου διέκρινε τη συνάντηση που είχαν το πρωί ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση. Ο Αλέξης Χαρίτσης ανήγγειλε και επίσημα την ένταξη στο ΕΣΠΑ του ανοιχτού θεάτρου της Καλαμάτας. Όμως το έργο αυτό θα γίνει στο Νέδοντα, έναν χείμαρρο που δεν είναι οριοθετημένος, όπως ορίζει ο νόμος, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε παρέμβαση έξω από τα όριά του. Και το παράδοξο είναι ότι ενώ από τη μια αναγγέλθηκε το συγκεκριμένο έργο από την άλλη έγιναν τοποθετήσεις για την ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης της Καλαμάτας και την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων…

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε τον Αλέξη Χαρίτση με ιδιαίτερα θερμά λόγια, υπογραμμίζοντας την πολύ καλή συνεργασία που έχει μαζί του, το ενδιαφέρον του για την πόλη της Καλαμάτας, στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε και την αποτελεσματική καθοδήγηση του ώστε ο Δήμος να επιτύχει επιδιώξεις για τη χρηματοδότηση έργων που δικαιούται.
Ιδιαίτερα ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε τον Αλέξη Χαρίτση για τον τρόπο με τον οποίο καθοδήγησε το Δήμο ώστε να μπορέσει να πάρει το δάνειο των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για την εκτέλεση σειράς έργων (ολοκλήρωση των αναπλάσεων στην Αριστομένους, ποδηλατόδρομος στην ανατολική όχθη του Νέδοντα, ποδηλατόδρομος στον Άρι κ.ά).
Τον ευχαρίστησε επίσης για την ευόδωση της προσπάθειας του Δήμου για την ένταξη του ανοιχτού θεάτρου στο ΕΣΠΑ.
Επιπλέον, τον ευχαρίστησε για το γεγονός της χρηματοδότησης του 50% του κόστους του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
NIKAS-XARITSHS-KOZOMPOLH-24-03-17.jpgΟ δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις χρηματοδοτήσεις που εγκρίθηκαν (και άλλων που αναμένεται να εγκριθούν) από την κυβέρνηση για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων μετά την καταστροφική πλημμύρα της 7ης Σεπτέμβρη 2016.
Κλείνοντας ο δήμαρχος ευχήθηκε στον αναπληρωτή υπουργό καλή επιτυχία στο έργο του, τονίζοντας ότι, πέρα από τις ιδεολογικές τοποθετήσεις του καθενός, το ζήτημα είναι ο καθένας να πετυχαίνει στην αποστολή του για το καλό της πατρίδας.
Ο Αλέξης Χαρίτσης ευχαρίστησε το δήμαρχο για τα θερμά του λόγια και συμφώνησε ότι η συνεργασία με το Δήμο είναι πάρα πολύ καλή, όπως σχολίασε ότι πρέπει να είναι η συνεργασία της κυβέρνησης με όλους τους Δήμους, κάτι που παρατήρησε ότι δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι σκοπός του ίδιου και της κυβέρνησης φυσικά είναι η υλοποίηση πολιτικών και έργων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.
Σε ό,τι αφορά το ανοιχτό θέατρο ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος για την ένταξη στο ΕΣΠΑ είναι σοβαρή και ώριμη. Πρόσθεσε ότι με το έργο αυτό θα δοθεί στην Καλαμάτα η δυνατότητα της διοργάνωσης μεγάλων εκδηλώσεων και της ανάδειξης της πολύ σοβαρής πολιτιστικής δουλειάς που σημείωσε ότι γίνεται στην πόλη. Επισημαίνεται ότι επανειλημμένως ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ στο οποίο εντάχθηκε το ανοιχτό θέατρο ήταν για τους «μιλημένους» με την κυβέρνηση δημάρχους, διότι είχε δοθεί στους Δήμους πολύ ασφυχτικό χρονικό περιθώριο για την υποβολή μελετών. Απαντώντας ίσως στις συγκεκριμένες αναφορές, ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι το εν λόγω πρόγραμμα αρχικά διέθετε 28 εκατ. ευρώ, τα οποία όμως αυξήθηκαν στα 68 εκατ. ευρώ όταν διαπιστώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των Δήμων της χώρας για την ένταξη έργων σε αυτό.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης συνέχισε τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον για την πόλη είναι αμείωτο και πως ο ίδιος εξακολουθεί να παραμένει στη διάθεση του Δήμου για την υποστήριξη και άλλων αιτημάτων.
Ο δήμαρχος επέδωσε στον αναπληρωτή υπουργό το ανάγλυφο μετάλλιο με το σταυρό που έχει ριζώσει στο ελληνικό γένος, εμπνευσμένο από τη σφραγίδα της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τις ευρωπαϊκές αυλές.
Ακολούθησε σύσκεψη του δημάρχου με τον αναπληρωτή υπουργό με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και ιδιαίτερα με τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, Βασίλη Τζαμουράνη, την πρόεδρο της Φάρις Αναστασία Μπελογιάννη, τον διευθυντή της Φάρις Νίκο Φύσκιλη και την καλλιτεχνική διευθύντρια της Σχολής και του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Κατερίνα Κασιούμη.
Στ.Μ.