Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 15:36

Σύντομα Μονάδα Χημειοθεραπειών και προοπτικά Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο

ΣΚΟΠΟΣ Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ  
Σύντομα στο υπόγειο του Νοσοκομείου Καλαμάτας θα λειτουργεί ξεχωριστή και οργανωμένη Μονάδα Χημειοθεραπειών, ενώ επιδίωξη είναι προοπτικά να συσταθεί και λειτουργήσει Κέντρο Ακτινοθεραπείας ώστε η πρόσβαση στη θεραπεία του καρκίνου να καταστεί πιο εύκολη για όλους τους κατοίκους της Πελοποννήσου. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας…

Ειδικότερα ανακοινώθηκε ότι με την έλευση στο Νοσοκομείο παθολόγου-ογκολόγου έχουν αυξηθεί τα περιστατικά που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν με χημειοθεραπεία. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση αυτών των περιστατικών αποφασίστηκε η λειτουργία Μονάδας Χημειοθεραπειών, οι οποίες μέχρι τώρα «πραγματοποιούνταν στο χώρο της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, γεγονός που δημιουργούσε χρόνια χωροταξικά και λειτουργικά ζητήματα στην καθημερινότητα.
Ο σχεδιασμός της Διοίκησης προβλέπει άμεσα, στο υπόγειο χώρο του Νοσοκομείου τη δημιουργία ξεχωριστής, οργανωμένης και σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές και κανόνες, Μονάδα Χημειοθεραπειών. Ήδη οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει και πολύ σύντομα όλα θα είναι έτοιμα για την λειτουργία της».
Στην ανακοίνωση περιλαμβάνεται και η εξής γραπτή δήλωση του διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργου Μπέζου: «Η έλευση Παθολόγου-Ογκολόγου και η αύξηση των περιστατικών για θεραπεία σε καρκινοπαθείς δημιουργεί νέα δεδομένα και επιβάλλει νέο σχεδιασμό από την πλευρά μας. Σε αυτό το πλαίσιο το προηγούμενο διάστημα εργαστήκαμε και καταλήξαμε σε μία ολοκληρωμένη πρόταση που σε πρώτη φάση προβλέπει στον υπόγειο χώρο του Νοσοκομείου μας τη λειτουργία οργανωμένης Μονάδας Χημειοθεραπείας και προοπτικά στην πλήρη ανάπτυξη της, τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου. Σύμφωνα με την προμελέτη, που έχει συνταχθεί, το Νοσοκομείο μας έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για ένα τέτοιο εγχείρημα.
Το έχω δηλώσει επανειλημμένα, δεν μπορεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 600.000 πληθυσμό, να μην έχει σχετικά «εύκολα» πρόσβαση στην θεραπεία του καρκίνου και το Νοσοκομείο Καλαμάτας εκτιμώ ότι έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να «παίξει» αυτό το ρόλο. Το θέμα το έχω συζητήσει με την ηγεσία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας και έχουμε τη σύμφωνη γνώμη για το παραπάνω σχεδιασμό.
Ξεκινάμε λοιπόν άμεσα με την δημιουργία μίας «νέας» Μονάδας Χημειοθεραπείας και προχωράμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μεθοδικά και συντονισμένα….».