Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 13:49

Με κόσμο, με τους Συλλόγους να ξεχωρίζουν και με προτροπές ενότητας η παρέλαση στην Καλαμάτα

Με κόσμο, με τους Συλλόγους να ξεχωρίζουν και με προτροπές ενότητας η παρέλαση στην Καλαμάτα

ΧΩΡΙΣ ΑΠΡΟΟΠΤΑ 
Κάτω από έναν εκτυφλωτικά φωτεινό ήλιο και με επανάληψη των μηνυμάτων για ενότητα και ομοψυχία των Ελλήνων, πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα η παρέλαση για την 25η Μαρτίου του 1821, χωρίς απρόοπτα, με κόσμο και με τους τοπικούς Συλλόγους να ξεχωρίζουν και φέτος για τη συμμετοχή τους με τις παραδοσιακές φορεσιές, με τα άρματά τους αλλά, μερικοί, και με τις ντουφεκιές τους…

PARELASH-MPAMPAS-PITSIRIKIA-25-03-17.jpgΤη Βουλή στις επετειακές εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, στον οποίο δόθηκε και η περίοπτη θέση στην εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση των μαθητών και των Συλλόγων.
KONSTANTINEAS-P-PARELASH-25H-17.jpgΣτο μήνυμά του μετά την εκδήλωση ο Πέτρος Κωνσταντινέας τόνισε ότι το μήνυμα των αγωνιστών του 1821 είναι «η ομοψυχία, αυτό που διδάσκει σε εμάς τους νεότερους ο αγώνας τους είναι ότι με την ομοψυχία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα. Αυτή την εποχή αντιμετωπίζουμε το οικονομικό πρόβλημα. Ας είμαστε ομόψυχοι όλοι οι Έλληνες ώστε να το αντιμετωπίσουμε».
PARELASH-7-GYMNASIO-25-03-17.jpgΗ αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, σημείωσε από την πλευρά της: «Είναι ημέρα που η συνάντηση της χριστιανικής πίστης και η ιδέα του έθνους και της πατρίδας έδωσε τη μεγάλη δύναμη στους Έλληνες να κάνουν το ακατόρθωτο. Είναι όμως και μια μέρα που μας δείχνει ότι θα πρέπει να μην περιμένουμε από τους άλλους να μας σώσουν αλλά ο καθένας, όταν ο στόχος είναι τόσο υψηλός όσο η πατρίδα, να δίνει το μεγαλύτερο των δυνάμεών του, από όποιο μετερίζι βρίσκεται. Σήμερα έχουμε υποχρέωση να κρατούμε ζωντανά τα μηνύματα της επανάστασης του 1821. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά γιατί η πατρίδα μας βάλλεται πανταχόθεν και χρειάζεται την εθνική ομοψυχία αλλά και να δώσουμε όλη μας τη δύναμη».
PARELASH-GYNAIKES-FORESIES-25-03-17.jpgΟ δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε: «Σήμερα είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας αλλά νομίζω ότι πρέπει να είναι και ημέρα μνήμης εθνικής και ημέρα προβληματισμού. Ιδιαίτερά αναφέρομαι στον προβληματισμό διότι τα σύννεφα είναι πολλά, διερχόμαστε ως χώρα μια πολύ μεγάλη κρίση και πρέπει να κινηθούμε με μυαλό και ενότητα για να μην μεταβληθεί η κρίση σε εθνική τραγωδία. Δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό ζήτημα. Αναφέρομαι και σε εθνικά ζητήματα. Η ενότητα είναι η βασική προϋπόθεση για να κρατήσομε όλα αυτά τα οποία μας έδωσαν οι προηγούμενες γενεές. Ζήτω η 25η Μαρτίου!».
PARELASH-PITSIRIKAS-STAVROS-25-03-17.jpgΣημειώνεται ότι η παρέλαση έγινε υπό τα εμβατήρια που παιάνιζε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
Στ.Μ. 
PARELASH-OPLARXHGOI-25-03-17.jpg

PARELASH-STRATOS-XHRAS-25-03-17.jpg

PARLEASH-NTOUFEKIES-25-03-17.jpg

PARELASH-PAIDIA-25-03-17.jpg

PARELASH-NEDOUSAIOI-25-03-17.jpg

PARELASH-KRHTIKOI-25-03-17.jpg

PARELASH-AEROPORIA-25-03-17.jpg

PARELASH-24-DHM-25-03-17.jpg

KONSTANTINEAS-P-PAREL-25H-MART-17.jpg

PARELASH-9O-SP-25-03-17.jpg