Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 19:47

Διεθνές κύμα συμπαράστασης για τη συνέχιση λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας

ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 
Άγγλοι, Γερμανοί, Αυστριακοί με επιστολές τους προς το Δήμο Καλαμάτας τον καλούν να μην προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης και να μην σταματήσει η παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε ανθρώπους που κινδυνεύουν ή έχουν βρεθεί στο κοινωνικό περιθώριο. Υπάρχουν επιστολές υποστήριξης της συνέχισης λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου ακόμη και από φορείς που πλαισιώνονται από πολλές χιλιάδες μέλη, όπως το Greece Solidarity Campaign, φορέας στον οποίο συμμετέχει και ο επικεφαλής του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν ή ένα εργατικό συνδικάτο της Στουτγκάρδης, ακόμη και μια φιλανθρωπική οργάνωση καθολικών στην Γερμανική πόλη Μπόμπλιγκεν. Αντίθετα, μπροστά σε αυτό το διεθνές ρεύμα συμπαράστασης προς το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης απογοητεύει το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί ανάλογη συμπαράσταση από τους τοπικούς φορείς…

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει ειδοποιήσει εγγράφως το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει το κτίριο μέχρι τις 27 Μάρτη. Πρόκειται για κτίριο του συγκροτήματος του παλιού Νοσοκομείου το οποίο έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμάτας.
Ακολουθούν ορισμένες από τις επιστολές που έχουν σταλεί στο Δήμο ή στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

Gabriela Rabl
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, σας παρακαλώ με όλη μου την καρδιά, μην αφήσετε/επιτρέψετε να κλείσει αυτό το σημαντικό ίδρυμα. Αφήστε να μιλήσει η Δική σας καρδιά και προσπαθήστε να βρείτε μια λύση, που θ’ αντιστοιχεί  στην ανθρωπιά.
Διατελώ υπόχρεη και συνεχίζω να ελπίζω
Gabriela Rabl
Φίλη στην Ελλάδα/Πελοπόννησο από την Αυστρία

Isolde Haas
Σας παρακαλώ χίλιες φορές, μην κλείσετε τον οίκο, που δίνει τη δυνατότητα βοήθειας σε άπορους κι ενδεείς ανθρώπους. Όπου και να πάω, μιλάω για το γεγονός, πόση απέραντη προθυμία και συμπαράσταση διαθέτουν άνθρωποι μιας όχι και τόσο πλούσιας πόλης!
Λυπάμαι πολύ, που δεν ξέρω ελληνικά.
Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο υπέροχος και ο  πιο αγαπημένος από τους θεούς τόπος της γης.
Σας παρακαλώ συνεχίστε να βοηθείτε ανθρώπους, που έχουν ανάγκη από βοήθεια!
Με πολλούς χαιρετισμούς Isolde Haas, Μεθώνη

Cherouny Willy
Πόσες κοινωνικές παροχές θα πρέπει να εξαφανιστούν, ώσπου να εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑ.
Δεν ειναι δυνατόν και δεν επιτρέπεται να φορτωθούν οι πιο φτωχοί όλα τα βάρη της χρεωκοπίας.
Οι πλούσιοι Ελληνες πάνε έτσι κι έτσι στο εξωτερικό, όπου τους χορηγείται η πιο καλή περίθαλψη.
Δεν πρέπει να κλείσει το ιατρείο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Willy Cherouny