Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 13:00

Ψηφίσματα δεκάδων φορέων από όλη τη χώρα κατά της δίωξης του Παναγιώτη Κουφαλάκου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΗ 
Δεκάδες είναι οι φορείς από όλη τη χώρα που με ψηφίσματά τους τάσσονται κατά της δίωξης του γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Παναγιώτη Κουφαλάκου. Τον έχει μηνύσει ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης. Το δικαστήριο έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 5 Απρίλη στην Τρίπολη, ημέρα κατά την οποία καλούνται σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια οι εκπρόσωποι του γονεϊκού κινήματος, σωματείων και φορέων προκειμένου να εκδηλώσουν αντίθεσή τους για τη συγκεκριμένη δίωξη…

Για την υπόθεση αυτή δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη από αντιπροσωπεία σωματείων, συλλόγων και φορέων που υπογράφουν κατά της δίωξης του γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία. Όπως σημείωσαν, «η απαράδεκτη αυτή δίωξη αφορά την κινητοποίηση που έκαναν γονείς εκπαιδευτικοί και μαθητές στο πλαίσιο του καλέσματος της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Συγκεκριμένα το φθινόπωρο του 2013 και ειδικά στις 18 Οκτώβρη τα μουσικά σχολεία της χώρας οργάνωσαν σε Πανελλαδική κλίμακα κινητοποιήσεις για σοβαρά προβλήματα στο χώρο τους, όπως ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε αντικείμενα εκπαίδευσης – μουσικά όργανα και άλλα θέματα όπως μεταφορά μαθητών, σίτιση κ.α. Πολλές από αυτές τις ελλείψεις είναι ζητούμενο και σήμερα. Την ημέρα αυτή, μετά από ομόφωνη απόφαση στη Γενική Συνέλευση των καθηγητών, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας είχε προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην περιφερειακή κινητοποίηση των γονέων.
Στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε Περιφερειακή κινητοποίηση με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και γονέων από όλη την Πελοπόννησο. Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης κος Μπιστόλας, αν και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, όχι μόνο δεν υλοποίησε την ομόφωνη απόφαση της ΕΛΜΕ (ήταν απεργοσπάστης) αλλά έκανε ακόμη ένα βήμα, εκβίαζε όσους μαθητές είχαν την πρόθεση να συμμετέχουν στην κινητοποίηση (π.χ. τους απειλούσε με αποβολή).
Το σχολείο επισκέφτηκαν αντιπροσωπεία των συλλόγων γονέων από όλα τα υπόλοιπα Μουσικά σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, 15μελή μαθητών με επικεφαλής τον Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Ελλάδας. Ο διευθυντής του Μουσικού σχολείου στην αρχή δέχθηκε την αντιπροσωπεία και συζήτησαν μαζί του. Κάποια στιγμή βγήκε από την συνάντηση και έκανε τηλεφώνημα ποιος ξέρει πού; Στην συνέχεια επέστρεψε ως μαινόμενος «ταύρος» και επιτέθηκε εναντίον των παιδιών και των γονέων.
Η κίνηση αυτή του Διευθυντή πέρα από απαράδεκτη δεν ήταν και η μοναδική. Δόθηκε συνέχεια με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο ίδιος, με μάρτυρα τον εαυτό του, στην οποία διώκεται ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων των Μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, συνάδελφος Παναγιώτης Κουφαλάκος, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο μουσικό Σχολείο!!!
Η κίνηση αυτή του απεργοσπάστη συνδικαλιστή διευθυντή ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας. Εν ώρα στάσης εργασίας δηλαδή απεργίας για αυτές τις ώρες, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, αντί να παλέψει για τα κοινά και οξυμένα για εκείνη την εποχή προβλήματα των μουσικών σχολείων ή να ψάχνει στασίδι να κρυφτεί που ως συνδικαλιστής υπονόμευε με τη στάση του ένα ομόφωνο και καθολικό αγώνα, έφτασε στο σημείο να κάνει μηνυτήρια αναφορά σε ποιον λέτε, στον συνδικαλιστή γονέα, εκλεγμένο εκπρόσωπο χιλιάδων γονέων που αγωνιζόταν για το αυτονόητο. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η ζημιά προκαλεί στους λαϊκούς αγώνες ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός. Εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως και στήριγμα της εκάστοτε αντιλαϊκής πολιτικής.
Καλούμε τα μέλη μας ως συνδικάτα του νομού αλλά και όσους δεν έχουν πάρει ακόμη απόφαση, την Τετάρτη 5 Απρίλη στα δικαστήρια στην Τρίπολη να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στον αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, να πούμε ένα βροντερό όχι στη ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού – λαϊκού κινήματος.
Στην συνέντευξη παραυρέθηκε και έκανε δηλώσεις και ο Παναγιώτης Κουφαλάκος πού διώκεται. Μεταξύ άλλων κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να σταματήσει να κλείνει το μάτι στους διευθυντές, λέγοντας ότι είναι προσωπική τους υπόθεση. Ζήτησε να ανακαλέσουν την άδεια που έδωσε τότε η πολιτική ηγεσία στον Διευθυντή να προχωρήσει στην μηνυτήρια αναφορά.
• ΌΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΩΞΗ
Μέχρι στιγμής έχουν  κοινοποιηθεί στην Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων αποφάσεις  στήριξης από τους  παρακάτω φορείς, Συλλόγους και Σωματεία: Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λευκάδας, Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Καλαμάτας, Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αγρινίου, Ένωση Γονέων Δήμου Βόλου, ΕΛΜΕ Αρκαδίας, ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης, Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Ιλίου, Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Λάρισας, Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Κατερίνης, Σύλλογος Γονέων Μουσικού Αλίμου, Σύλλογος Γονέων Μουσικού Βαρθολομιού, Σύλλογος Γονέων Μουσικού Πειραιά, Σύλλογος Γονέων Μουσικού Καρδίτσας, Σύλλογος Γονέων Μουσικού Ηρακλείου Κρήτης, Σύλλογος Γονέων Καλλιτεχνικού Ηρακλείου Κρήτης, Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, Παμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Σωματείο Εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις Αρκαδίας, Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνοεργατών Οικοδόμων, Σωματείο Ενέργειας Αρκαδίας, Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ –ΠΑΣΑΣ, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας, Σωματείο Πολιτικών Υπαλλήλων Αρκαδίας, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, Γραμματεία ΠΑΜΕ Αρκαδίας, Γραμματεία ΠΑΜΕ Μεσσηνίας».