Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 12:23

Επιμένει ο Δήμος για την έξωση του Κοινωνικού Ιατρείου αλλά παρέχει στέγαση αλλού

Ή ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ 
Επιμένει ο Δήμος Καλαμάτας ότι το Κοινωνικό Ιατρείο θα πρέπει να αποχωρήσει από το κτίριο που βρίσκεται στο συγκρότημα του νέου Δημαρχείου (παλιό Νοσοκομείο). Ωστόσο, σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σημειώνεται ότι για τη λειτουργία της αλληλέγγυας αυτής εθελοντικής δομής μπορεί ο Δήμος να διαθέσει δωρεάν τον ισόγειο χώρο στον οποίο λειτουργεί τώρα το Δημοτικό Ιατρείο και Φαρμακείο στην Παραλία ή να υποστηρίξει οικονομικά την ενοικίαση κάποιου άλλου χώρου…

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας σημειώνει σχετικά:
«1. Ο Δήμος μας στηρίζει έμπρακτα κάθε εθελοντική προσπάθεια (και του Κοινωνικού Ιατρείου), που έχει ως σκοπό τη βοήθεια προς το συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρήσκευμα κ.λπ.
2. Στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας είχαμε διαθέσει δωρεάν οίκημα για στέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου για μία 5ετία. Ο χρόνος παραχώρησης λήγει στα τέλη Μαρτίου 2017. Υπάρχει προγραμματισμός για πλήρη ανακατασκευή του κτηρίου, το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα λόγω παλαιότητας.
Το κτήριο αυτό, μετά την επισκευή του, θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Ύδρευσης (γι' αυτό το σκοπό, άλλωστε, έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμάτας), που τώρα καταβάλλουν πάνω από 35.000 ευρώ το χρόνο για ενοίκια.
3. Ο Δήμος μας μπορεί να παραχωρήσει δωρεάν στον Ιατρικό Σύλλογο για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου οίκημα στην παραλιακή ζώνη (οδός Σανταρόζα & Παπανικολή), όπου τώρα στεγάζεται το Δημοτικό Ιατρείο και το Δημοτικό Φαρμακείο.
4. Αν το υπό παραχώρηση οίκημα δεν είναι αρεστό, ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει οικονομικά την ενοικίαση κτηρίου, από τον Ιατρικό Σύλλογο πάντοτε, για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου.
5. Τέλος, σημειώνεται ότι ο Δήμος μας λειτουργεί άριστα πολλές Κοινωνικές Δομές, που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες για άτομα που έχουν ανάγκη, όπως Φαρμακείο, Ιατρείο, Εστιατόριο, Δομή Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών, Παντοπωλείο, ενώ παρέχει δεκατιανό σε 500 μαθητές κ.λπ. Επίσης, υπάρχει για όλους τους διαμένοντες νομίμως στην Ελλάδα ελεύθερη πρόσβαση στο σύστημα υγείας της χώρας μας».