Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 13:11

Ισχυρισμοί Κωνσταντινόπουλου κατά Χαρίτση-Τατούλη για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη…

Αλέξης Χαρίτσης, Γιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Τατούλης Αλέξης Χαρίτσης, Γιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Τατούλης

…ΚΑΙ ΤΟΝ «ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ» ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 
Επιμένει ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ότι άδικα αποκλείστηκε η Τρίπολη από το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, στο οποίο πρόκειται να ενταχθούν η Καλαμάτα με πάνω από εννέα εκατ. ευρώ και το Ναύπλιο με το Άργος με  περίπου οχτώ εκατ. ευρώ. Σε παρέμβασή του μάλιστα στη Βουλή ο βουλευτής μπλέκει τα πράγματα, ισχυριζόμενος ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, επιχειρεί να αποφύγει τις ευθύνες του για τον αποκλεισμό της Τρίπολης, εκχωρώντας στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου την αρμοδιότητα του ορισμού ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης για την ανάληψη της διαχείρισης του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης…

Ειδικότερα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε «κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, επί της υπ΄αριθμ. 1000/158 29.03.2017 Τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης: «Όλες οι πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου πρέπει να συμμετέχουν στην διαδικασία αστικών αναπλάσεων. Πριν από λίγες μέρες έθεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ερώτημα όσον αφορά τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης του Ε.Π. Πελοποννήσου 2014-2020 ύψους 17 εκ. ευρώ. Επεσήμανα ότι η Περιφερειακή αρχή δεν εξέδωσε ανοιχτή πρόσκληση με ενιαίους κανόνες, ώστε να καταθέσουν προτάσεις όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας, αλλά επιλέχθηκαν απευθείας ο Δήμος Καλαμάτας και οι Δήμοι Ναυπλιέων και Άργους-Μυκηνών ως σύμπραξη αστικών αρχών. Η ένστασή μου δεν αφορά τους Δήμους που επελέγησαν, αλλά αυτούς που αποκλείστηκαν. Ο κ. Περιφερειάρχης με κατηγόρησε για την παρέμβαση μου αυτή χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Σύντομα όλοι θα μάθουν την αλήθεια.
Σήμερα, ο κ. Χαρίτσης Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και υποψήφιος Βουλευτής Μεσσηνίας φέρνει διάταξη, κατά την οποία με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού ή Περιφερειάρχη, ορίζονται Ενδιάμεσοι Φορείς που αναλαμβάνουν τη διαχείριση μέρους ΕΠ ή συγκεκριμένα καθήκοντα της Διαχειριστικής Αρχής του εν λόγω ΕΠ για δράσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Έως τώρα ο ορισμός του Ενδιάμεσου Φορέα γινόταν με εισήγηση του Περιφερειάρχη και απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, δηλαδή με κοινή ευθύνη και των δύο.
Λίγες μόνο μέρες μετά από την παρέμβαση μου ο κ. Χαρίτσης φέρνει την τροπολογία στη Βουλή σε άσχετο νομοσχέδιο προφανώς για να αποφύγει το βάρος της ευθύνης και δίνει τη δυνατότητα υπογραφής στους Περιφερειάρχες. Τι βιασύνη είναι αυτή κ. Υπουργέ;»