Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 10:17

Ξανά το αίτημα για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας σε Βέργα - Μ. Μαντίνεια

Ξανά το αίτημα για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας σε Βέργα - Μ. Μαντίνεια

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια, ζήτησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό επιβάλλεται να γίνει για λόγους κοινωνικούς, οικονομικούς αλλά και λόγους που έχουν να κάνουν με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στις δύο κοινότητες κατά τη θερινή περίοδο. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απάντησε ότι δεν υπάρχει διαφωνία από τη δημοτική αρχή ωστόσο έθεσε ως προϋπόθεση την κάλυψη των δύο περιοχών με δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ ανά μία ώρα, κάτι που είναι αδύνατο να εκπληρωθεί με τον διατιθέμενο αριθμό λεωφορείων…

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος τόνισε ότι Βέργα και Μικρή Μαντίνεια έχουν πολλούς μόνιμους κατοίκους που εργάζονται στην Καλαμάτα ή χρειάζεται να έρχονται καθημερινά στην πόλη. Ορισμένοι από τους κατοίκους αυτούς, συνέχισε, δυσκολεύονται λόγω της οικονομικής κατάστασης να χρησιμοποιούν για τη μετακίνησή τους το αυτοκίνητο και θα ήταν μεγάλη εξυπηρέτηση η κάλυψη των δύο περιοχών με αστική συγκοινωνία. Επίσης ανέφερε ότι τη θερινή περίοδο στις παραλίες της Βέργας και της Μικρής Μαντίνειας υπάρχει σοβαρή έλλειψη θέσεων στάθμευσης όμως εάν υπήρχε λεωφορείο οι λουόμενοι δεν θα χρειαζόταν να πάνε για μπάνιο με το αυτοκίνητό τους.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, αρχικά εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι το θέμα αυτό έρχεται και επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο παρότι, όπως υπογράμμισε, την αρμοδιότητα έχει η Περιφέρεια. Ανέφερε μάλιστα ότι για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στο Νοσοκομείο η Περιφέρεια χρειάστηκε πέντε χρόνια προκειμένου να πάρει την απαιτούμενη απόφαση, σχολιάζοντας επιπροσθέτως ότι όταν έθεσε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο το κλίμα δεν ήταν θετικό.
«Είμαστε σύμφωνοι, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση», τόνισε στη συνέχεια ο δήμαρχος, διερωτήθηκε όμως εάν το αστικό κτελ, που ανέφερε ότι όλα κι’ όλα τα λεωφορεία που διαθέτει είναι 11, έχει τη δυνατότητα να καλύπτει τις δύο περιοχές με δρομολόγια ανά μία ώρα, προσθέτωντας ότι μια αστική συγκοινωνία όπως στα Λαίικα, με μόλις δύο δρομολόγια την ημέρα, δεν θα εξυπηρετούσε σε κάτι.
Στ.Μ.