Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 18:10

Διαμαρτύρεται η Ν.Δ. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βολεύει τον κομματικό του στρατό στην υγεία

Διαμαρτύρεται η Ν.Δ. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βολεύει τον κομματικό του στρατό στην υγεία

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη δημόσια υγεία αλλά για το βόλεμα του κομματικού της στρατού σε θέσεις διοίκησης στον τομέας της υγείας, υποστήριξαν σήμερα, στην Καλαμάτα, οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας που είναι υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο τομέα, βουλευτές Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας. Το απόγευμα, σε Νομαρχιακή Σύσκεψη για την υγεία, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, ο τομεάρχης και αναπληρωτής τομεάρχης της Ν.Δ. για την υγεία παρουσίασαν τις θέσεις του κόμματός τους για το θέμα αυτό, το οποίο υπογράμμισαν ότι βρίσκεται στην κορυφή του κυβερνητικού τους προγράμματος. Το πρωί επισκέφθηκαν, συνοδευόμενοι από τοπικά και άλλα στελέχη της Ν.Δ, τα Νοσοκομεία Κυπαρισσίας και Καλαμάτας, το δήμαρχο Καλαμάτας, το κέντρο ιατρικής αποκατάστασης και αποθεραπείας «Διάπλαση»…

OIKONOMOU-VAS-FOTILAS-IAS-NODE-22-04-17.jpgΣε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι, στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, τόνισαν ότι η περιοδεία τους στη Μεσσηνία ήταν στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης της Νέας Δημοκρατίας με τίτλο «Μήνας Υγείας», η οποία ανέφεραν ότι θα ολοκληρωθεί το Μάη, στην Αθήνα, με την παρουσίαση από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. για την υγεία.
Ο τομεάρχης της Ν.Δ. για την υγεία, Βασίλης Οικονόμου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μια ξεπερασμένη πολιτική, «σοβιετικού τύπου», στον τομέα της υγείας, η οποία είπε ότι βασίζεται στον «κρατισμό» και συνεπάγεται πολύ υψηλό κόστος για τους πολίτες. Ανέφερε ότι η Ν.Δ. θα εφαρμόσει μια πολιτική που θα συνδέει τον ιδιωτικό με τον δημόσιο τομέα, ότι κάθε οικογένεια θα έχει τον γιατρό της και δεν θα χρειάζεται κάθε πολίτης να επισκέπτεται το νοσοκομείο για «ψύλλου πήδημα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον ο κ. Οικονόμου είπε ότι η Νέα Δημοκρατία προτείνει ένα νέο μοντέλο διοίκησης της υγείας με περιφερειακές και αποκεντρωμένες μονάδες διοίκησης.
Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη των στελεχών της Ν.Δ. στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ο κ. Οικονόμου απέφυγε να πει αν η κατάσταση που είδε τον απογοήτευσε ή τον ικανοποίησε. Χαρακτήρισε ωστόσο το σχέδιο που παρουσίασε η διοίκηση ως «φιλόδοξο», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι καλύτερη από αυτή που είδε πρόσφατα όταν επισκέφθηκε νοσοκομεία στην Κρήτη.
Επιπλέον ο κ. Οικονόμου μίλησε για «πονηριές» της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και ειδικότερα ανέφερε ότι παρουσιάζει σχέδιο για την πρωτοβάθμια παροχή υπηρεσιών υγείας χωρίς να έχει εξασφαλίσει την κάλυψη του κόστους παρά μόνο για τα δύο πρώτα χρόνια από προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Τέλος σχολίασε ότι η «αριστερή κυβέρνηση» έχει μειώσει με «πονηριές» τη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την οικονομική υποστήριξη του οποίου απευθύνεται σε χορηγούς, όπως το Ίδρυμα Νιάρχου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης υγείας της Ν.Δ., βουλευτής Ιάσων Φωτήλας, είπε από την πλευρά του ότι η διαφορά του κόμματός του με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το κυβερνών κόμμα εκμεταλλεύεται τον τομέα της υγείας για να βολέψει το κομματικό του στρατό. Επέμεινε ότι η κυβέρνηση «δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την υγεία», ενώ τόνισε η κυβέρνηση άφησε έξω την περίοδο της δικής της διακυβέρνησης αλλά και την περίοδο του 1996, που ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ήταν γενικός γραμματέας στο ίδιο υπουργείο, από το αντικείμενο που θα διερευνήσει η εξεταστική επιτροπή η οποία έχει συγκροτηθεί για την υγεία. Σχολίασε δε ότι κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει και ως ύποπτο το γεγονός ότι από το αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής εξαιρέθηκε η περίοδος της σημερινής διακυβέρνησης, όταν από τη δικαιοσύνη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε άτομα που ενεργούσαν υπό τις εντολές του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη για υπόθεση που σχετίζεται με διορισμούς.
Ο Ιάσων Φωτήλας, με αφορμή σχετικό σχόλιο δημοσιογράφου, σχολίασε επίσης ότι πρέπει να σταματήσει η «επικοινωνιακή καραμέλα» ότι η σημερινή κυβέρνηση φρόντισε για την ιατρική κάλυψη των ανασφάλιστων, υποστηρίζοντας ότι το θέμα αυτό είχε ρυθμιστεί από το 2013, με υπουργό Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση το μόνο που πρόσθεσε είναι ότι ενέταξε στην κάλυψη αυτή και τους μετανάστες.
Επάνω σε αυτό ωστόσο ο Βασίλης Οικονόμου πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έκρυβε το κόστος της κάλυψης των ανασφάλιστων και μεταναστών, το οποίο τελικά αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ανέρχεται στα 148.000.000 ευρώ. Ο κ. Οικονόμου σχολίασε ότι η κυβέρνηση όφειλε να καλύψει αυτό το κόστος από άλλες πηγές και όχι από τη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο επιπλέον κόστος έχει ως αποτέλεσμα να έχουν τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα οι μονάδες υγείας ώστε να μην μπορούν να προμηθευτούν ούτε καν φάρμακα και γάζες.
Σημειώνεται ότι η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με καλωσόρισμα από την πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας της Ν.Δ., Άντζελας Σκλήκα και του υπεύθυνου για θέματα υγείας στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Παναγιώτη Μανωλόπουλου.
Στ.Μ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ