Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017 18:34

Παν. Νίκας: Καλύτερη η ακριβή λύση για τα σκουπίδια από το να γεμίσουν οι πόλεις…

Παν. Νίκας: Καλύτερη η ακριβή λύση για τα σκουπίδια από το να γεμίσουν οι πόλεις…

ΖΗΤΑΕΙ ΠΥΓΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
Μια αντι-αυτοδιοικητική αίτηση υποβάλλει στην κυβέρνηση ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, όσον αφορά την υπόθεση της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο. Την καλεί να μην περιμένει άλλο τους Δήμους να καταλήξουν σε κάποια απόφαση, να επιδείξει πυγμή και να αποφασίσει η ίδια για την κεντρική διαχείριση των σκουπιδιών από τον ιδιωτικό όμιλο που έχει κερδίσει το σχετικό διαγωνισμό της Περιφέρειας. Επιπλέον ο δήμαρχος ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ότι είναι προτιμότερη μια ακριβή λύση για τη διαχείριση των σκουπιδιών από το γεμίσουν οι πόλεις απορρίμματα…

«Λυπούμαι αλλά ζητώ, ως δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Πελοποννήσου, η κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες. Να κάνει νομοθετική ρύθμιση. Να τελειώνομε με τις πλέριες διαδικασίες και τη συζήτηση 30 χρόνων. Να μπει ένα τέλος. Πότε θα τελειώσουμε να συζητάμε; Πότε; Έχουνε περάσει γενιές. Να γίνει νομοθετική ρύθμιση, να αναλάβει η κυβέρνηση τις πρωτοβουλίες τις νομοθετικές οι οποίες απαιτούνται, διότι δυστυχώς αποδεικνύομε ότι δεν μπορούμε -επειδή ο λαϊκισμός, η ψηφοθηρία, το πολιτικό κόστος έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση. Και στενοχωριέμαι για τη συμπεριφορά όλου του φάσματος του πολιτικού συστήματος», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Επίσης ο κ. Νίκας ανέφερε ότι «είναι προτιμότερο να έχουμε ακριβή λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων από το να γεμίσουν οι πόλεις σκουπίδια. Σκέπτεστε την Καλαμάτα γεμάτη σκουπίδια το καλοκαίρι, τί οικονομικά αποτελέσματα καταστροφικά θα έχει για τις επιχειρήσεις και για την εικόνα της πόλης; Και εγώ θα προτιμούσα έναν διαγωνισμό με ένα διαφορετικό περιεχόμενο αλλά αυτό έχουμε και τίποτα άλλο».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας επέμεινε ότι η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων και η Σύμπραξη του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα για τη διαχείριση των σκουπιδιών είναι μονόδρομος, επέρριψε ευθύνες και στη σημερινή και στην προηγούμενη κυβέρνηση για τη σημερινή στασιμότητα του θέματος, ενώ απέφυγε να αναφερθεί στη στάση της Νέας Δημοκρατίας, που πρόσφατα τοποθετήθηκε κατά του σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον οποίο όμως υποστήριζε στο παρελθόν. Είπε χαρακτηριστικά: «Αλήθεια, τι άλλο ακούστηκε; Τι άλλο έχει κατατεθεί εκτός από το ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου; -με προβλήματα, συμφωνώ, το οποίο όμως έχει λάβει την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τι άλλο έχει ακουστεί και από ποια κυβέρνηση έχει κατατεθεί τίποτα άλλο; Έχουμε τίποτα άλλο;
Και θα μπορούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση να κάνει τις διαδικασίες να μην προωθήσει το σχετικό διαγωνισμό και η σημερινή κυβέρνηση δύο χρόνια να έχει σταματήσει τη διαδικασία και να έχει πάει σε έναν καινούργιο διαγωνισμό. Λοιπόν αυτόν έχουμε. Είναι μαχητά πολλά αρνητικά στοιχεία, μπορούμε να τα βελτιώσουμε. Και επειδή δεν έχομε τίποτα άλλο παρακαλώ την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να λύσει το ζήτημα αυτό κεντρικά αφού δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε».
Στ.Μ.