Τρίτη, 02 Μαϊος 2017 03:05

Στο μνημείο των λιμενεργατών η Εργατική Πρωτομαγιά του Εργατικού Κέντρου και του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Στο λιμάνι της Καλαμάτας, μπροστά από το μνημείο των φονευθέντων λιμενεργατών, γιορτάστηκε η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά από το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Κεντρικό μήνυμα των ομιλιών ήταν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν και με τις κινητοποιήσεις τους να εμποδίσουν την επιβολή και νέων μέτρων τα οποία φέρνουν σε ακόμη πιο άσχημη κατάσταση όχι μόνο τον κόσμο της εργασίας αλλά την ίδια τη χώρα συνολικά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη…

Στο λιμάνι μίλησαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης, ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Κανέλης. Οι δύο τελευταίοι κατέθεσαν και στεφάνι, ως εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών τους φορέων, στο μνημείο των φονευθέντων λιμενεργατών.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ομάδα από τη Λαϊκή Ενότητα με το πανό της, όπως και ομάδα από το ΣΥΡΙΖΑ με το πανό του.
Σημειώνεται ότι κατά την εκδήλωση εκφράστηκε και η συμπαράσταση των συνδικαλιστικών φορέων προς τους λιμενεργάτες της Καλαμάτας, οι οποίοι αγωνίζονται για να μην τους πάρει ο Δήμος το κτίριό τους πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη στην οποία έχει οδηγηθεί η υπόθεση.