Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 17:57

Νοσηλευτές με μπλοκάκια στο Νοσοκομείο, καταγγέλλει συνδικαλιστική παράταξη

Νοσηλευτές με μπλοκάκια στο Νοσοκομείο, καταγγέλλει συνδικαλιστική παράταξη

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 
Νοσηλευτικό προσωπικό με μπλοκάκι σχεδιάζει να προσλάβει στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας η διοίκηση, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών-Υγειονομικοί του ΠΑΜΕ», που οργανώνει και κινητοποίηση την Τρίτη, κατά τη εισαγωγή του θέματος για λήψη απόφασης στο Διοικητικό Συμβούλιο. Η συνδικαλιστική παράταξη υπογραμμίζει ότι με τέτοιες μεθόδους επιχειρείται να κρυφτούν τα μεγάλα προβλήματα έλλειψης προσωπικού στην υγεία, ότι υποβαθμίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, ότι απορρυθμίζονται εντελώς οι εργασιακές σχέσεις. Επιπλέον η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών-Υγειονομικοί του ΠΑΜΕ» καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους της περιοχής να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά, τη Δευτέρα στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας…

Ειδικότερα, η συνδικαλιστική παράταξη εξέδωσε την εξής καταγγελία:
«Η απεργία της 1ης του Μάη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους αγώνες των εργατών διεθνώς για καλύτερες συνθήκες εργασίας, δουλειά μ' αξιοπρέπεια και δικαιώματα, για την ασφάλιση, τους μισθούς, τον χρόνο εργασίας. Είναι ακόμα πιο επίκαιρη η Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα που τα δικαιώματα των εργαζομένων βρίσκονται υπό καθεστώς ανατροπής, κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η αφαίμαξη των μισθών, η ανασφάλιστη εργασία.
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αστικής τάξης είναι έτοιμοι να παραδώσουν στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο ό,τι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα, έχοντας συμφωνήσει νέα μέτρα για το ασφαλιστικό, τους μισθούς, νέους φόρους, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας.
Συντονισμένη με τις κυβερνητικές επιταγές, η Διοίκηση του Γ.Ν. Καλαμάτας αμέσως μετά την Πρωτομαγιά φέρνει σε ψήφιση στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου σχέδιο για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού με δελτίο παροχής υπηρεσιών, τα γνωστά Μπλοκάκια. Πέραν από το προκλητικό της κινήσεως αυτής η ουσία είναι ότι το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων στο Νοσοκομείο, την ώρα που ήδη όλο το προσωπικό σε φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα εργάζεται με συμβάσεις και οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό καμουφλάρονται υπό το μανδύα των επικουρικών.
Η πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού με μπλοκάκια, την ίδια ώρα που οι υποσχέσεις για διορισμούς δίνουν και παίρνουν, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη σταδιακή κατάργηση των οργανικών θέσεων στα νοσοκομεία, στην ενίσχυση της λειτουργίας των Νοσοκομείων με δικούς τους πόρους καθώς τα μπλοκάκια πληρώνονται απ' τις εισφορές των ασθενών. Στην ίδια λογική κινείται και η απογευματινή λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, με τον ασθενή να καλείται γι’ άλλη μια φορά να πληρώσει για να λάβει πιο άμεση φροντίδα υγείας. Νοσοκομείο επιχείρηση δηλαδή που ανάλογα με τα οικονομικά του θα εξαρτάται και η φροντίδα υγείας που παρέχει....
Βεβαίως με την κίνηση αυτή η Διοίκηση του Νοσοκομείου πέρα απ' τις φιέστες και τις μεγαλοστομίες για τα μεγάλα έργα που γίνονται στο Ίδρυμα παράλληλα αναγνωρίζει ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό κι επιστρατεύει ό,τι αλχημεία σκαρφιστεί για να μπαλώσει τρύπες. Η αλήθεια βέβαια δεν κρύβεται κι όλοι γνωρίζουν ότι τα μεγάλα έργα όπως ο Μαγνητικός Τομογράφος και ο Μαστογράφος υπολειτουργούν, στον Αξονικό και το Ακτινολογικό το προσωπικό βρίσκεται σε συνεχές καθεστώς υπερεργασίας, στο πολυδιαφημισμένο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο τρεις Νοσηλευτές καλούνται να εργαστούν όλο το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα σε καθεστώς on call εφημερίας...!!! Στις Μονάδες αντί να βελτιώνεται η κατάσταση χειροτερεύει με την αναλογία στη ΜΕΘ να είναι στο 1/3 όλο τον χρόνο.
Μονάδες, τμήματα και κλινικές βρίσκονται σε καθεστώς παράνομου ωραρίου με χιλιάδες ρεπό και άδειες να οφείλονται.
Η μόνη ουσιαστική λύση είναι η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφτούν οι πραγματικές ανάγκες.
Τα τεχνάσματα τύπου μπλοκάκια πέρα του γεγονότος οτι εξαφανίζουν οποιαδήποτε ίχνη ποιότητας στη φροντίδα υγείας, το μόνο που προσφέρουν είναι εργαλείο για λαϊκισμό στη Διοίκηση του Νοσοκομείου για να παρουσιάσει έργο στην κάλυψη των κενών θέσεων.
Μπροστά σ' όλα αυτά, μέλη της πλειοψηφίας που ανήκουν στη ΔΑΚΕ στο Δ.Σ.  του Σωματείου Εργαζομένων, ο Πρόεδρος του Σωματείου κι εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με τη Διοίκηση. Κατά καιρούς φωτογραφίζονται και ευχαριστούν Υπουργούς για την ενίσχυση τάχα με προσωπικό...!!! Παράλληλα, ενώ ενημερώθηκαν απ’ τον διοικητή παρουσία αντιπροσωπείας του Ν.Τ. Της ΑΔΕΔΥ για τα μπλοκάκια δε μπήκαν στον κόπο ούτε να απαντήσουν ούτε να εκδώσουν μία ανακοίνωση-να ενημερώσουν τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.
Οι υγειονομικοί του ΠΑΜΕ στο Γ.Ν. Καλαμάτας καλούμε όλους τους συναδέλφους αλλά και τους εργαζόμενους του Νομού ν' αντιταχθούν στη λογική ξεπουλήματος των εργασιακών δικαιωμάτων, στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας. Καλούμε τους εκλεγμένους συναδέλφους στο  Δ.Σ. ανεξαρτήτως με ποια παράταξη έχουν εκλεγεί να συνταχθούν με τους εργαζόμενους και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που προτείνει το ΠΑΜΕ.
•        Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Δευτέρα 1η Μάη και ώρα 10:00 στην Κεντρική πλατεία Καλαμάτας.
•        Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του  Δ.Σ. την Τρίτη 2/5/2017 και ώρα 10:00πμ να εμποδίσουμε στην πράξη την αντεργατική πολιτική».