Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 21:00

Λαφαζάνης-Πετράκος στη Μεγαλόπολη: Η ΔΕΗ δεν είναι περιουσία του κ. Τσίπρα

Λαφαζάνης-Πετράκος στη Μεγαλόπολη: Η ΔΕΗ δεν είναι περιουσία του κ. Τσίπρα

«ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ»! 
«Πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι για να σώσουμε τη ΔΕΗ» τόνισαν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θανάσης Πετράκος, της Λαϊκής Ενότητας, που σήμερα πραγματοποίησαν περιοδεία στη Μεγαλόπολη, συναντήθηκαν με εργαζόμενους της ΔΕΗ και υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της για το ξεπούλημα της δημόσιας επιχείρησης θα καταστήσει την Ελλάδα ενεργειακό προτεκτοράτο. Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ, ενώ σε συνέντευξη Τύπου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για «κυβέρνηση πραξικοπηματιών»! Αύριο, Πέμπτη, έχει διοργανωθεί συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη για τη ΔΕΗ…

Ο Θανάσης Πετράκος στις εφτά το πρωί μίλησε σε εργαζόμενους της ΔΕΗ στα ορυχεία της Μεγαλόπολης, ενώ στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης με άλλα στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν το δήμαρχο από τον οποίο ζήτησαν να συμβάλει και η δημοτική αρχή στον αγώνα για να αποφευχθεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Ακολούθησαν επισκέψεις σε λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, όπου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε στους εργαζόμενους και ανέπτυξε τις θέσεις της ΛΑΕ για «μια δημόσια ΔΕΗ, σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα με εθνικό νόμισμα, διαγραφή του χρέους και ριζοσπαστικό πρόγραμμα». Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε: «Μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη, να μη ξεπουληθεί η ΔΕΗ, αν υπάρξει ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός. Η κυβέρνηση με το 3ο μνημόνιο διέλυσε τη ΔΕΗ μέσα απ’ τα περιβόητα ΝΟΜΕ όπου υποχρεούνται να πωλούν ρεύμα κάτω του κόστους στους ανταγωνιστές της και την εκχώρηση του 50% των πελατών της στους ιδιώτες ανταγωνιστές.Τώρα με το 4ο μνημόνιο που υπέγραψε χθες το πρωί χωρίς να έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα και χωρίς εξουσιοδότηση, ξεπουλάει κυριολεκτικά τη ΔΕΗ αφού δεσμεύτηκε να πουλήσει το 40% των λιγνιτικών μονάδων μαζί με τα ορυχεία και επιπλέον το 17% των μετοχών του δημοσίου. Μια δημόσια ΔΕΗ που έχει ανάγκη ο τόπος δεν συμβαδίζει με μνημονιακή πολιτική και την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Γι’ αυτό η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μετά από έναν αντιμνημονιακό δρόμο σε εθνικό νόμισμα με διαγραφή του χρέους, “σεισάχθεια” στα ιδιωτικά χρέη και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα».
Από την πλευρά του ο Θανάσης Πετράκος πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας λέει για ακόμη μια φορά ψέματα στον ελληνικό λαό. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν υποχρεώνει καμιά κυβέρνηση να πουλήσει το 40% της λιγνιτικής παραγωγής. Η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ορίζει σαφώς ότι οι ιδιώτες δικαιούνται να μπουν στα νέα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα!
Το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση δεν είχε καμία λαϊκή εντολή να υπογράψει νέο μνημόνιο. Έχουμε μία κυβέρνηση πραξικοπηματιών, αυτό θα είναι το όνομά της από εδώ και μπρος. Έχουμε Κυβέρνηση παρασυντάγματος, θεσμικής εκτροπής, θεσμικού παρακράτους που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τον Ελληνικό Λαό και είναι αιχμάλωτη, σε υπαλληλική σχέση με τους πιστωτές. Δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εκτελεί τις εντολές του Σόιμπλε και της Μέρκελ. Είναι Κυβέρνηση δουλοπρεπής, προδοτική κυβέρνηση. Το νέο μνημόνιο σημαίνει το τέλος των συντάξεων, είναι η εξαθλίωση του φτωχού εργαζόμενου, είναι η εκποίηση της Ελλάδας. Οι συντάξεις θα κατακρεουργηθούν, θα γίνουν επιδόματα ελεημοσύνης και η προοπτική είναι ακόμα χειρότερη. Θα φορολογείται ακόμα κι εκείνος που παίρνει επίδομα ανεργίας. Η ΔΕΗ διαλύεται και βάζει λουκέτο με τα μέτρα της Κυβέρνησης. Τα μέτρα θα τα πληρώσει πρώτα ο καταναλωτής και τα νοικοκυριά. Αν πουληθεί το 40% των λιγνιτορυχείων της ΔΕΗ, η ΔΕΗ έχει μπει στην αρχή του τέλους της. Ταυτόχρονα, έχει αποφασιστεί να πουληθεί το 17% των μετοχών της ΔΕΗ που είναι στα ΤΑΙΠΕΔ. Η Ελλάδα θα γίνει ενεργειακό προτεκτοράτο που σημαίνει ενεργειακή υποδούλωση της χώρας. Πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι για να σώσουμε την ΔΕΗ. Η κυβέρνηση να κάνει δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ και όχι κρυφά, στο παρασκήνιο, πραξικοπηματικά, να προσπαθεί να κλείσει τον ενεργειακό αυτό γίγαντα της χώρας. Δεν είναι περιουσία του Τσίπρα και του Τσακαλώτου, η ΔΕΗ πρέπει να μείνει στον Ελληνικό λαό. Ο κ. Τσίπρας μετά την υπογραφή του 4ου μνημονίου, θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων από τους δανειστές σαν στυμμένη λεμονόκουπα».