Τετάρτη, 03 Μαϊος 2017 21:55

Ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να δημοπρατήσει έργο που μπορεί και να μην δημοπρατηθεί…!

Ο Δήμος Καλαμάτας αποφάσισε να δημοπρατήσει έργο που μπορεί και να μην δημοπρατηθεί…!

ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ 
Απόφαση για τη δημοπράτηση έργου που μπορεί και να μην δημοπρατηθεί… πήρε το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας! Πρόκειται μάλιστα για έργο που δεν έχει αδειοδοτηθεί ακόμη…! Αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία ακολουθεί ο Δήμος Καλαμάτας για τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών στην καρδιά του Περιβαλλοντικού Πάρκου του Νέδοντα, σε χώρο του πεδίου βολής της στρατιωτικής μονάδας της Καλαμάτας…

Κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, ανέφερε ότι για το έργο αυτό δεν υπάρχουν εγκρίσεις και άδειες ούτε από το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ούτε από τις αρμόδιες για τα περιβαλλοντικά θέματα υπηρεσίες. Τότε ο εισηγητής του θέματος, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπούχαλης, ανέφερε ότι ναι μεν η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει τη δημοπράτηση του έργου πλην όμως δημοπράτηση δεν θα γίνει εάν δεν εξασφαλιστούν οι εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις που απαιτούνται από τη νομοθεσία.
Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος επανήλθε σχολιάζοντας ότι οι ενέργειες της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων «δεν δείχνουν σοβαρότητα» και στηρίζονται σε έναν «σχεδιασμό του ποδαριού».
Επιπλέον ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος υποστήριξε ότι ο χώρος στον οποίο σχεδιάζεται να λειτουργήσει ο σταθμός μεταφόρτωσης των σκουπιδιών έχει παραχωρηθεί από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο Καλαμάτας μέχρι τον Ιούλιο και άρα προγραμματίζεται αυτή η λειτουργία σε ένα χώρο στον οποίο δεν θα μπορεί να μπει ο Δήμος μετά από δύο μήνες. Ωστόσο ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γιώργος Φάββας, τόνισε ότι ο Μιχάλης Αντωνόπουλος λέει τη μισή αλήθεια και πως ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι η παραχώρηση από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας μπορεί να ανανεωθεί μονομερώς από το Δήμο.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή, Σταμάτης Μπεχράκης, ο οποίος προήδρευσε στη συνεδρίαση ως αντιπρόεδρος του οργάνου λόγω της απουσίας του προέδρου Θανάση Ηλιόπουλου, τόνισε ότι η παράταξή του έχει αντιταχθεί στη λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών στη συγκεκριμένη θέση στο Νέδοντα, ενώ διατύπωσε και παρατηρήσεις για τεχνικά θέματα του έργου που προβλέπεται να γίνει.
Τελικά εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου με τις ψήφους των συμβούλων της δημοτικής αρχής ενώ η μείζων μειοψηφία και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος καταψήφισαν.
Στ.Μ.