Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 04:30

Προσωρινός ανάδοχος για την αντιδιαβρωτική προστασία στην ακτογραμμή της Μαντίνειας

Προσωρινός ανάδοχος για την αντιδιαβρωτική προστασία στην ακτογραμμή της Μαντίνειας

ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Δημοπρατήθηκε χθες το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών της Μικράς Μαντίνειας, προϋπολογισμού 1.395.378 ευρώ και προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε ο Ιωάννης Βασιλικός, που προσέφερε έκπτωση ύψους 28%. Επίσης, δημοπρατήθηκε το τελευταίο τμήμα της γ’ φάσης της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 445.476 ευρώ, όπου μειοδότησε η Βασιλική Καραγιάννη, η οποία προσέφερε έκπτωση ύψους 44,64%.

Στο διαγωνισμό του έργου για την αντιδιαβρωτική προστασία των ακτών της Μικράς Μαντίνειας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τη χειμερινή περίοδο από τη θαλασσοταραχή, συμμετείχαν πέντε εργολάβοι και κατασκευαστικές εταιρίες.
Για το έργο αυτό έγινε συζήτηση και κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, ρώτησε γιατί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου έχει διάρκεια 24 μηνών, όταν για το ανάλογο έργο στο γειτονικό Ακρογιάλι θα χρειαστεί περίπου ο μισός χρόνος, παρ’ ότι μάλιστα θα γίνει μεγαλύτερη παρέμβαση. Η απάντηση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ήταν ότι το χρονοδιάγραμμα το ορίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτό συνδυάζεται με τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν για τις πληρωμές του αναδόχου.
Στο διαγωνισμό για το τελευταίο τμήμα της γ’ φάση της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου συμμετείχαν 13 εργολάβοι και τεχνικές εταιρίες.
Στ.Μ.