Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 06:38

Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών συμμετέχει στην απεργία

ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ 
Τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα του νέου μνημονίου, με το κλείσιμο σήμερα των λογιστικών-φοροτεχνικών γραφείων, με το συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του πρώην ΤΕΒΕ στην Καλαμάτα και με τη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, έχει αποφασίσει ομόφωνα η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας. «Να μη δεχτούμε την  φορολογική, ασφαλιστική και επαγγελματική μας εξόντωση», τονίζεται στην απόφαση της Ένωσης…

Ειδικότερα, η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας σημειώνει: «Η κυβέρνηση ολοκληρώνοντας τη συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ, φέρνει στη Βουλή ουσιαστικά το 4ουμνημόνιο με νέα μέτρα ύψους 3,8 δισ., όπου έρχονται να προστεθούν σε αυτά του τρίτου μνημονίου, που προστέθηκαν σε αυτά του δευτέρου μνημονίου, τα οποία με τη σειρά τους προστέθηκαν σε αυτά του πρώτου μνημονίου, σε συνέχεια προηγούμενων ανάλογων μέτρων!
Είναι χαρακτηριστικό ότι με τα νέα μέτρα:
®               Προωθείται η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Το συγκεκριμένο οδηγεί στην αποδιοργάνωση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής τόσο των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων, όσο και των λογιστικών γραφείων με μικρό αριθμό εργαζομένων.
®               Έρχεται νέα μείωση στις ήδη μειωμένες συντάξεις μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, και τη νέα μείωση στις επικουρικές.
®                Νέα μείωση του αφορολογήτου ορίου πιθανόν το 2019, σίγουρα όμως από το 2020, στα 5.685 ευρώ για άγαμο μισθωτό/συνταξιούχο (επιπλέον φόρος σε μισθούς/συντάξεις 406 ευρώ).
®               Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές προσθέτοντας τις ήδη καταβληθείσες εισφορές στο ποσό υπολογισμού τους. Πριν  καλά καλά συμπληρωθεί 1 χρόνος από την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου-λαιμητόμο 4387/2016, όπου η κυβέρνηση πανηγύριζε για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, έρχεται τώρα με νέο νόμο να τις αυξήσει. Με τις αλλαγές που προωθούνται, από το 2018 οι ασφαλιστικές εισφορές αντί να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Η αλλαγή αυτή θα οδηγήσει σε επιπλέον δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις των επαγγελματιών.
Ως Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας, απαιτούμε:
Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά και κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια των καταστημάτων.
Επαναφορά της ένταξής μας στο αφορολόγητο όριο.
Καμιά κατάσχεση κατοικίας, τραπεζικών λογαριασμών στους επαγγελματίες και τις οικογένειές τους.
Κατάργηση του 4387/2016 και όλων των προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων που μειώνουν συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας.
Προχωράμε σε:
®               Κλείσιμο των γραφείων την Τετάρτη 17 Μαΐου
Συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του Ε.Φ.Κ.Α. (πρώην Ο.Α.Ε.Ε.Ε.) στις 08:00 π.μ.
Προσυγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Ν.Μεσσηνίας στις 09:15 π.μ.
Συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και πορείες.
Συνάδελφοι, πρέπει να πάρουμε θέση!Μαζί με τους πελάτες μας, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, να απορρίψουμε τη νέα συμφωνία, να πάρουμε μαζικά μέρος στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, τη μέρα που η κυβέρνηση θα ψηφίζει το 4ο μνημόνιο.
Να μη δεχτούμε την  φορολογική, ασφαλιστική και επαγγελματική μας εξόντωση».