Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 07:04

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας: Εφαλτήριο αντεπίθεσης του κόσμου της δουλειάς η σημερινή απεργία

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ 
Στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καλεί τους υποστηρικτές της στην απεργιακή συγκέντρωση στα «Ψαράκια» της Κεντρικής Πλατείας Καλαμάτας, στις 10:30. Σε ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής Μεσσηνίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπογραμμίζεται ότι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μπορεί να προκήρυξαν τη σημερινή απεργία για το νέο μνημόνιο έχοντας στο μυαλό να μην προξενήσουν τίποτα άλλο πέρα από μια τουφεκιά στον αέρα, ωστόσο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτή η απεργία μπορεί να αποτελέσει την εκκίνηση για την εργατική αντεπίθεση…

Ειδικότερα η Τ.Ε. Μεσσηνίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει: «Ιδιαίτερης σημασίας μάχη είναι η πανελλαδική πανεργατική απεργία της 17 Μάη ενάντια στα νέα σφαγιαστικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ψήφιση – εξπρές από τη Βουλή, σύμφωνα με τις επιταγές ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου.
Το «δεν πάει άλλο» και η αγανάκτηση περισσεύουν στα λαϊκά νοικοκυριά. Τo «success story» της κυβέρνησης Τσίπρα δεν πείθει πλέον κανέναν. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι βαδίζει σε «αναμμένα κάρβουνα». 
Με τα νέα μέτρα:
-Πετσοκόβονται για μία ακόμη φορά μισθοί και συντάξεις. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ αφαιρείται ένας ακόμη μισθός από κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο. Ενώ, με τη μείωση τουλάχιστον κατά 18% των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών, δεσμεύονται επιπλέον μέχρι 330 ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους. Αντί για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, μας πάνε σε 10 και 11 ετησίως!
-Μειώνονται κατά 447 εκατομμύρια ευρώ οι κοινωνικές δαπάνες για το 2018 αποδομώντας πλήρως τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης ενώ κόβονται 58 εκατομμύρια ακόμα και από το εναπομείναν επίδομα θέρμανσης!
πεκτείνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές,καταβαραθρώνονται τα διάφορα επιδόματα: ανεργίας – φτώχειας – θέρμανσης – αναπηρίας!
ροφανώς και δεν επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις, όπως έλεγε η κυβέρνηση. Αντιθέτως, συνεχίζονται οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών, ενώ διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκρισή τους.
ντί για μονιμοποιήσεις (που «υποσχόταν» ο Σκουρλέτης), συμφώνησαν απολύσεις συμβασιούχων και μείωση του αριθμού τους στο σύνολο του δημοσίου!  Αποδεικνύεται ότι στο πλαίσιο της συρρίκνωσης του κράτους - δημοσίου περικόπτουν όχι μόνο τους μόνιμους αλλά και τους συμβασιούχους - ελαστικά εργαζόμενους στο δημόσιο. Προαναγγέλλουν έμμεσα χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στο τέλος του 2017 οπότε απαγορεύεται και η ανανέωση των συμβάσεων τους.
υνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις με το ξεπούλημα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, λιμανιών, αεροδρομίων στα νέα εγχώρια (των Σαββίδηδων, Μελισσανίδηδων) και ξένα (Κινέζων, Ρώσων, Αμερικάνων, Γερμανών) τζάκια.
Τα περίφημα και πολυδιαφημιζόμενα αντίμετρα (και το δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα) περιλαμβάνουν φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις (!), και κάποια συσσίτια για τους ... φτωχούς, αφού προηγουμένως θα μας έχουν γδάρει!  Ενώ, οι ρυθμίσεις για το χρέος παραμένουν στις καλένδες. Και η κυβέρνηση έχει το θράσος να λέει ότι, με το νέο μνημόνιο που φέρνει, θα «βγει η χώρα από τα Μνημόνια»!  Ότι ακριβώς έλεγαν και οι προηγούμενοι!
Μπορεί η 24ωρη απεργία να προκηρύχθηκε από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με τη γνωστή λογική της τουφεκιάς στον αέρα, αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί από τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος ως σημείο αντεπίθεσης του κόσμου της δουλειάς. Για το νέο, παρατεταμένο και νικηφόρο αγώνα, ενάντια στην ευρω-μνημονιακή και καπιταλιστική βαρβαρότητα διαρκείας.  Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να δένεται η κινητοποίηση της Τετάρτης με την αναγκαιότητα και δυνατότητα ενός άλλου κέντρου αγώνα, που θα στηρίζεται στην ενωτική και πλατιά συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα, συλλογικοτήτων γειτονιάς, κάθε αγωνιζόμενης δύναμης του κινήματος.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία δεν υπογράφουν το νέο συμβόλαιο θανάτου! Το 4ο μνημόνιο να μην περάσει! Η “ανάπτυξή” τους βγαίνει από το αίμα μας, να την μπλοκάρουμε αποφασιστικά!
Να σημάνει απεργιακός και λαϊκός ξεσηκωμός! Να γίνει ξέσπασμα της οργής για την ανατροπή της πολιτικής τους και αυτών που την εφαρμόζουν!  Με συνέχεια και κλιμάκωση!
Να σπάσουμε τις αλυσίδες της ΕΕ, του ΔΝΤ, των τραπεζιτών, των αφεντικών. Να ανατρέψουμε με πάταγο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τη συστημική αντιπολίτευση που τη στηρίζει!
Εμείς πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας!
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Καλαμάτας στα Ψαράκια την Τετάρτη 17- 5  στις 10.30 το πρωί».