Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 16:22

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ζητούσε ρουσφέτια, λέει ο Πάνος Καμμένος

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ζητούσε ρουσφέτια, λέει ο Πάνος Καμμένος

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ 
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, εκτός από την πνευματική του αποστολή φρόντιζε και για πιο κοσμικά θέματα και συγκεκριμένα για «ρουσφέτια»… Αυτό υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha και στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιντερ, χθες το βράδυ, ο υπουργός Πάνος Καμμένος. Είπε ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας του είχε στείλει τετράδιο με αιτήματα για την ικανοποίηση ρουσφετιών τα οποία συνδέονται με άτομα που υπηρετούν ή θέλουν να υπηρετήσουν στο στρατόπεδο της Καλαμάτας. Στο παρελθόν ο Πάνος Καμμένος έχει κατηγορήσει περίπου για το ίδιο θέμα τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έχει κατηγορήσει εσωκομματικούς του αντιπάλους. Πάντως ο Πάνος Καμμένος προανήγγειλε το κλείσιμο των κέντρων νεοσυλλέκτων, παρά το πολιτικό κόστος που είπε ότι αυτό συνεπάγεται. Σημείωσε ότι πρόκειται για εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου και ότι η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στα 20 εκατομμύρια ευρώ περίπου… Η Μητρόπολη Μεσσηνίας σε απάντησή της σχολιάζει ότι ο Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζεται από έλλειμμα σοβαρότητας…

Πάντως ο υπουργός κ. Καμμένος ανέφερε ότι από το Σεπτέμβρη θα εφαρμοστεί η εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας για το κλείσιμο των κέντρων νεοσυλλέκτων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή κάνουμε ένα πείραμα, το οποίο έχει πολιτικό κόστος και γι’ αυτό δεν το έκανε κανένας υπουργός. Θα πηγαίνουν να παρουσιάζονται οι στρατεύσιμοι στα κέντρα που θα υπηρετήσουν. Αντί να χάνουν 45 ημέρες σε ένα κέντρο εκπαίδευσης θα πηγαίνουν κατ’ ευθείαν κοντά στο κέντρο που θα υπηρετήσουν και έτσι θα γλιτώσουμε γύρω στα 20 εκατομμύρια από μεταθέσεις. (…) Θα κλείσουν (στρατόπεδα). Αναλαμβάνω εγώ την πολιτική ευθύνη. (…) Μέχρι το Σεπτέμβρη η νέα οργανωτική δομή που προτείνει το ΓΕΕΘΑ θα έχει εφαρμοστεί. Τελείωσαν αυτές οι ιστορίες».
Σε ό,τι αφορά τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, η συζήτηση που έγινε κατά τη συνέντευξη του υπουργού στην εκπομπή «Αυτοψία» έχει ως εξής:
Καμμμένος: Το να φυλάμε αυτή τη στιγμή δύο στρατόπεδα για να μη στενοχωρηθεί ο δήμαρχος, δεν γίνεται. Γι’ αυτό μου γίνονται και επιθέσεις περίεργες από ανθρώπους που είχαν μάθει να λειτουργούν με ρουσφέτι. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ας πούμε μου επιτίθεται συνεχώς διότι εγώ τα τετράδια με τα ρουσφέτια που μου έστελνε δεν τα ικανοποιώ
Σρόιντερ: Ο Μητροπολίτης έστελνε τετράδια…
Καμμένος: Τετράδια ολόκληρα
Σρόιντερ: Δηλαδή τι; Ο τάδε φαντάρος εκεί, ο άλλος εκεί…
Καμμένος: Ακριβώς. Οι άλλοι το καταλάβανε βεβαίως, εκείνος αποφάσισε να επιτεθεί στον υπουργό Εθνικής Άμυνας γιατί θέλει να έχει τρία στρατόπεδα και ένα βιβλίο ρουσφέτια. Ε αυτό δεν γίνεται.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ
Σήμερα, η Μητρόπολη Μεσσηνίας, σε απάντησή της με τίτλο «Η Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας απαντά στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας», σημειώνει τα εξής: «Με όσα ανέφερε και με τα επιχειρήματα που ανέπτυξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, στην εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΑ» του Τηλεοπτικού Σταθμού ALPHA, της 16ης Μαΐου 2017, σχετικά με το πρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστό-μου, επιβεβαιώνει για μία φορά ακόμα το έλλειμα σοβαρότη¬τας, λόγων και έργων που τον χαρακτηρίζουν.
Μοναδικό και αποκλειστικό κριτήριο του ενδιαφέροντος και των ενεργειών του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας είναι το καλό, η πρόοδος και η ευημερία του ποιμνίου του και της τοπικής κοινωνίας.
Στον κύριο Υπουργό απλά υπενθυμίζουμε τη λαϊκή ρήση «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».
Στ.Μ.