Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 18:58

Αποφύγετε την Αριστομένους, θα είναι κλειστή για μέρες

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ 
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία και αναστάτωση στους κάθετους δρόμους της Αριστομένους, η οποία εδώ και μέρες κλείνει σε διάφορα τμήματά της προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα ανάπλασης και ανακατασκευής του δρόμου. Σήμερα έκλεισε το τμήμα της Αριστομένους από τη Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, το οποίο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του εργολάβου και του Δήμου θα ανοίξει τη Δευτέρα, ενώ την επομένη θα κλείσει για πέντε ημέρες το επόμενο κομμάτι, από τη Βασιλέως Γεωργίου μέχρι τη Μακεδονίας…

Σε αυτή τη φάση κλείνει η Αριστομένους προκειμένου να ξυστεί η επιφάνεια του δρόμου και να έρθει στο σωστό ύψος ώστε να πέσει στη συνέχεια νέα άσφαλτος. Πρόκειται για σοβαρή παρέμβαση, διότι υπάρχουν σημεία όπου το κατάστρωμα του δρόμου θα υποβαθμιστεί ακόμη και 17 εκατοστά.
Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, στο τμήμα της Αριστομένους από τη Βασ. Όλγας έως τη Βασ. Κωνσταντίνου, που θα ανοίξει ξανά τη Δευτέρα, το κλείσιμο του δρόμου συνοδεύεται από απαγόρευση της στάθμευσης στις οδούς:
• Αριστομένους από Β. Όλγας έως Β. Κωνσταντίνου
• Β. Αμαλίας από Ανδρέα Σκιά έως Αριστομένους
• Δημοσθένους από Αριστομένους έως Ψαρών
• Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους
• Β. Όλγας από Αριστομένους έως Ανδρέα Σκιά.
Η διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Ξενοφώντος και Β. Όλγας θα γίνεται για μικρά χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια αυτές θα δίνονται στην κυκλοφορία.
Η Αριστομένους από τη Βασ. Κωνσταντίνου μέχρι της Μακεδονίας έχει προγραμματιστεί να κλείσει από την Τρίτη 23 Μάη έως το Σάββατο 27 Μάη. Θα ακολουθήσει η διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Μακεδονίας από Φιλελλήνων έως Ψαρών, από τη Δευτέρα 29 Μάη έως το Σάββατο 3 Ιούνη.
ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
Λόγω των παραπάνω ρυθμίσεων έχει μεταβληθεί η διαδρομή της γραμμής 1 με κατεύθυνση προς Παραλία, που διέρχεται μέσω των οδών Αριστομένους – Φραντζή – Αρτέμιδος - Νέδοντος – Σόλωνος – Β. Κωνσταντίνου. Επίσης η γραμμή 4 με κατεύθυνση προς κέντρο διέρχεται μέσω των οδών Φιλελλήνων – Αριστοτέλους – Φαρών – Β. Γεωργίου – Νέδοντος.