Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 18:17

Γνωριμία με τον νέο Κεντρικό Λιμενάρχη Καλαμάτας

ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΥΜΑΝΗΣ 
Συνάντηση γνωριμίας με τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης είχε το πρωί ο νέος Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Αντώνης Δουμάνης, ο οποίος τόνισε ότι προσπάθειά του θα είναι να διευκολυνθούν οι δημοσιογράφοι στην αποστολή τους για την ενημέρωση των πολιτών, πάντα όμως στο πλαίσιο που προσδιορίζεται από το Λιμενικό Σώμα. Ο νέος Κεντρικός Λιμενάρχης, που κατάγεται από τα Βάτικα Λακωνίας αλλά έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στον Πειραιά, έχει πλούσιο βιογραφικό σπουδών, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα επί τρία χρόνια στην έδρα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού στο Λονδίνο, ενώ είναι πατέρας δύο παιδιών…

Στην πρώτη αυτή συνάντηση με τους δημοσιογράφους έγινε μια γενική συζήτηση όπου ο αντιπλοίαρχος κ. Δουμάνης διευκρίνισε ποιο είναι το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας όσον αφορά διάφορες δραστηριότητες στο λιμάνι, στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, στον αιγιαλό.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις πιέσεις που δέχεται το λιμάνι από τις δραστηριότητες αναψυχής και άλλες παρεμβάσεις του Δήμου κυρίως, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας σημείωσε ότι η διαχείριση του λιμανιού έχει ανατεθεί από την ελληνική πολιτεία στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ο ρόλος του λιμεναρχείου είναι ο έλεγχος της νομιμότητας.
Ο νέος Κεντρικός Λιμενάρχης έχει σπουδάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στη Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις και στη διεθνή ασφάλεια (Γερμανία και Αμερική). Έχει υπηρετήσει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, έχει υπηρετήσει ως κυβερνήτης σε περιπολικά σκάφη, έχει υπηρετήσει στο Λιμεναρχείο της Νεάπολης Λακωνίας, στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, ενώ για τρία χρόνια, μέχρι τον Ιούλιο του 2016, ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας, στο Λονδίνο.
Στ.Μ.