Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 16:41

Ο δήμαρχος συνεχίζει να εμποδίζει την προβολή των πολιτικών εκδηλώσεων του ΚΚΕ

Ο δήμαρχος συνεχίζει να εμποδίζει την προβολή των πολιτικών εκδηλώσεων του ΚΚΕ

ΝΕΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, «συνεχίζει να φορτώνει με πρόστιμα το ΚΚΕ για κάθε μία αφίσα που βάζει» καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του κόμματος, το οποίο υπογραμμίζει οι αφίσες για τις πολιτικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ είναι αυτονόητο δικαίωμα κατεκτημένο με αγώνες. Η Τομεακή Επιτροπή υπογραμμίζει ακόμη για το δήμαρχο ότι «η "υγειονομική ζώνη" που θέλει να κάνει την πόλη της Καλαμάτας,  έχει σκοπό να επιβάλει σιγή νεκροταφείου όσον αφορά τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του λαού»…

Ειδικότερα, η καταγγελία της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ έχει ως εξής: «Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Καλαμάτας και τη δημοτική πλειοψηφία που πρόσκειται στη ΝΔ, που συνεχίζει να φορτώνει με πρόστιμα το ΚΚΕ για κάθε μία αφίσα που βάζει. Το ΚΚΕ ασκεί το αυτονόητο δικαίωμα - κατεκτημένο με αγώνες - να ενημερώνει το λαό της Καλαμάτας και να προπαγανδίζει τις θέσεις και τις εκδηλώσεις του με αφίσες, πανό και όλους τους διαθέσιμους τρόπους.
Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο πρόστιμο για τις αφίσες του ΚΚΕ, που ενημέρωναν τον λαό της Καλαμάτας για την παμπελοποννησιακή εκδήλωση προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και την ανέγερση μνημείου στον Ταΰγετο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου απ' όλη την Πελοπόννησο, τιμώντας τους χιλιάδες ήρωες από την Μεσσηνία και τους γύρω νομούς που έδωσαν την ζωή τους σε έναν δίκαιο αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.
Μόνο διάφοροι αντιδραστικοί ευαγγελίζονται να μην κάνει το ΚΚΕ προπαγάνδα. Μάλλον αυτούς έχει ως πρότυπο ο Δήμαρχος.
Το πρόσχημα της δημοτικής αρχής ότι νοιάζεται για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την καθαριότητα της πόλης, καταρρίπτεται από τα γεγονότα:
·         Τα δημοτικά τέλη που έχουν γίνει ανυπόφορα για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, για τους άνεργους και τα νέα ζευγάρια.
·         Το γεγονός ότι  με μια βροχή η πόλη πνίγεται επειδή δεν υπάρχουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τα ρέματα και οι υπόνομοι είναι ακαθάριστοι.
·         Τις απολύσεις δεκάδων συμβασιούχων του Δήμου Καλαμάτας που δρομολογεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτούς στηρίζεται αποκλειστικά η αποκομιδή των απορριμμάτων.
Να αφήσουν τα προσχήματα! Έχουμε πείρα! Η αντιλαϊκή πολιτική πάει πάντα χέρι-χέρι με αντιδραστικές ιδέες και την καταστολή. Η "υγειονομική ζώνη" που θέλει να κάνει την πόλη της Καλαμάτας,  έχει σκοπό να επιβάλει σιγή νεκροταφείου όσον αφορά τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του λαού.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης μας να μην ανεχτούν την περιστολή λαϊκών δικαιωμάτων. Να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες της Δημοτικής πλειοψηφίας και να επιβάλουν με την αντίθεσή τους το σταμάτημά τους. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ».