Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 19:26

Δεκαπλασιάζεται ο προϋπολογισμός της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Καλαμάτας!

Δεκαπλασιάζεται ο προϋπολογισμός της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Καλαμάτας!

ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΧΑΡΙΤΣΗΣ 
Τον δεκαπλασιασμό του προϋπολογισμού της Δημόσιας Κεντρικής βιβλιοθήκης Καλαμάτας ανακοίνωσε το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. Είπε ότι με την επιχορήγηση που εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ο ετήσιος προϋπολογισμός θα ανέβει από τα 4.000 στα 40.000 ευρώ!...

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, με τη νέα διοίκησή της, έχει ήδη να παρουσιάσει πλούσια και ποιοτική δραστηριότητα, τώρα λοιπόν που θα έχει πολύ καλύτερη οικονομική ευχέρεια αυτή θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί.
Για το θέμα αυτό ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε το μεσημέρι, απαντώντας σε ερώτηση που έγινε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για σειρά θεμάτων: «Προχωρήσαμε στη χρηματοδοτική ενίσχυση 58 βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η βιβλιοθήκη της Καλαμάτας. Για τη βιβλιοθήκη της Καλαμάτας πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από έναν προϋπολογισμό που είχε τα προηγούμενα χρόνια 4.000 ευρώ θα φτάσει με αυτή την ενίσχυση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε ετήσιο προϋπολογισμό 40.000 ευρώ, δεκαπλασιασμός δηλαδή των πόρων που δίνονταν στην βιβλιοθήκη της Καλαμάτας. Θεωρούμε ότι είναι και αυτή μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη».
Αναφερόμενος γενικότερα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σημείωσε: «Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προέβλεπε, ήδη από το 2015 την ενίσχυση του εθνικού σκέλους του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων. Αυτή ήταν και μια προεκλογική μας εξαγγελία την οποία θεωρούμε πάρα πολύ σημαντική, γιατί η ενίσχυση των εθνικών πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων μας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουμε αν θέλετε και τη δημοσιονομική μας αυτάρκεια, τη δυνατότητα δηλαδή να σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε έργα για τα οποία δεν χρειάζεται να μπούμε στη βάσανο της κανονιστικής διαδικασίας και αδειοδότησης που πολλές φορές είναι πάρα πολύ βαριά από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Αυτό το κάναμε και το 2016, αυξάνοντας έστω και λίγο, σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το κάναμε ακόμα περισσότερο το 2017, το φτάσαμε στο 1 δισ. ευρώ, που είναι το υψηλότερο ποσό εν μέσω κρίσης. Και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε έργα σε όλη την Ελλάδα».
Στ.Μ.