Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 19:57

Το μάτι του δημάρχου ελέγχει τα πάντα…

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 
«Εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά ποιος πάει στις Υπηρεσίες, τι ψάχνει στις Υπηρεσίες ακριβώς, τι ερευνά στις Υπηρεσίες» είπε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας. Σαν να εννοούσε ότι «όσοι ψάχνετε να βρείτε κάτι εναντίον μας σταματήστε, δεν θα τα καταφέρετε»…

Ο δήμαρχος έκανε αυτή την αναφορά ενώ διατύπωνε παράπονο προς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ότι σπεύδουν να υιοθετήσουν οποιαδήποτε κατηγόρια, όπως είπε χαρακτηριστικά, εναντίον της δημοτικής αρχής ακόμα και όταν αυτή είναι άδικη ή ψευδής, ακόμη και αν στρέφεται εναντίον των συμφερόντων του Δήμου.

Ο κ. Νίκας έκανε και συγκεκριμένες αναφορές και ειδικότερα είπε ότι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όταν η δημοτική αρχή αποφάσισε να διακόψει τη διοικητική υποστήριξη της Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας προς τους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος, αντί να υποστηρίξουν την Πολεοδομία της Καλαμάτας υποστήριξαν τους ξένους Δήμους. Είπε επίσης ότι αυτό έγινε και κατά την αντιπαράθεση των προηγούμενων ημερών με το Επιμελητήριο, για τη μη παραχώρηση αιθουσών της Σχολής Παπαφλέσσα προκειμένου να λειτουργήσει το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο. Ωστόσο είναι φανερό ότι ο δήμαρχος αναφερόταν κυρίως στην κόντρα, επίσης των τελευταίων, με το δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο, για το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων στο Άργος και στην Καλαμάτα.

Οι Μανώλης Μάκαρης και Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και της τρίτης ελάσσονος μειοψηφίας αντίστοιχα, αντέδρασαν, υπογραμμίζοντας ότι η αντιπολίτευσή τους έχει ως μόνο σκοπό την υποστήριξη των συμφερόντων του Δήμου μέσα από τον έλεγχο της δημοτικής αρχής.

Ενώ όμως ο δήμαρχος διατύπωνε το παραπάνω παράπονο, κάποια στιγμή είπε, σαν προειδοποίηση, ότι γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει κάθε ένας που πηγαίνει και ψάχνει στις υπηρεσίες. Τι μηχανισμός λοιπόν είναι αυτός που έχει στηθεί στο Δήμο ώστε το οτιδήποτε συμβαίνει να έρχεται αμέσως στη γνώση του δημάρχου; Και το κυριότερο είναι, μπορεί τελικά ένας δημοτικός σύμβουλος να βρει αυτό που ψάχνει, όταν λειτουργεί ένας τέτοιος μηχανισμός ελέγχου;
Στ.Μ.