Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017 20:20

Αντέδρασε έστω καθυστερημένα ο Δήμος για τη γραμμή για Κρήτη

ΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ 
Αντέδρασε, έστω και καθυστερημένα, ο Δήμος Καλαμάτας απέναντι στο ενδεχόμενο να μείνει η Καλαμάτα χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη. Σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, έστειλε γράμμα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, από τον οποίο ζητάει την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καλαμάτας με την Κρήτη (καμία αναφορά στα Κύθηρα)…

Το γράμμα κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό καθώς και στον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου, Διονύσιο Καλαματιανό. Ο δήμαρχος γράφει σε αυτό: «Πληροφορηθήκαμε ότι την προσεχή Τρίτη 1η Αυγούστου 2017 θα συνεδριάσει το αρμόδιο όργανο για την επαναδρομολόγηση πλοίου προς Κύθηρα.

Σας είναι, βέβαια, γνωστό ότι και η Καλαμάτα είναι χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη, αφού το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», που εξυπηρετούσε τη γραμμή αυτή, βρίσκεται σε ακινησία λόγω τεχνικής βλάβης.

Παρακαλούμε, λοιπόν, να συμπεριληφθεί στην απόφαση και η γραμμή Καλαμάτα - Καστέλι Κισσάμου, η οποία εξυπηρετεί πλήθος διακινουμένων. Μάλιστα, με τη διαφήμιση της γραμμής που έχει προηγηθεί και, κυρίως, με την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων (η Τρίπολη απέχει 35 λεπτά από την Καλαμάτα, η Σπάρτη απέχει 45 λεπτά και τα Γιάννενα 4 ώρες κ.λπ.) είναι βέβαιο ότι η γραμμή αυτή έχει εξαιρετική προοπτική, με προϋποθέσεις, βέβαια, τη συνέχεια, την αξιοπιστία και την αύξηση των δρομολογίων,

Τέλος, σας είναι γνωστό ότι η Καλαμάτα αποτελεί μία πόλη που αναπτύσσεται τουριστικά και, μάλιστα, με ταχύτατους ρυθμούς, επομένως οπωσδήποτε επλήγη από τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Κρήτη. Γι' αυτό, απαιτείται άμεσα η επαναδρομολόγηση πλοίου για τη συγκοινωνία Καλαμάτας – Κρήτης».