Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 11:41

Επιμένει το ΚΚΕ και ζητάει στήριξη για κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων

Επιμένει το ΚΚΕ και ζητάει στήριξη για κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Για μια ακόμη φορά, μετά και την τελευταία καραβιά προσφύγων και μεταναστών που βγήκαν στην Καλαμάτα, το ΚΚΕ καταθέτει την πρόταση για τη δημιουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας στην περιοχή. Τονίζει ότι το κέντρο αυτό πρέπει να λειτουργεί με την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και σημειώνει ότι περιμένει να τοποθετηθούν επιτέλους ξεκάθαρα όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την αυριανή συνεδρίαση που η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης θα υποβάλει ξανά την πρόταση…

Ειδικότερα, σε σχετικό σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ σημειώνεται: «Για άλλη μια φορά, 50 μετανάστες εκ των οποίων 16 παιδιά κατέφθασαν στο Λιμάνι της Καλαμάτας.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή παρεβρέθηκε στο λιμάνι και στην συνέχεια στο κτίριο του νέου Δημαρχείου που λειτουργεί ως χώρος κράτησης.

Να θυμίσουμε ότι σε αυτό το χώρο κρατούνται ακόμα 18 μετανάστες από την προηγούμενη καραβιά που κατέφθασε στην πόλη μας πριν από ένα μήνα περίπου.

Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι επίκαιρη και αναγκαία η πρόταση του ΚΚΕ, που εδώ και χρόνια καταθέτουμε και διεκδικούμε, να δημιουργηθεί κέντρο προσωρινής φιλοξενίας όλων αυτών των ανθρώπων που έρχονται με καραβιές και θα συνεχίσουν να έρχονται όσο επικρατεί στις χώρες τους πόλεμος, πείνα και δυστυχία μετά από τις επεμβάσεις των κάθε είδους ιμπεριαλιστών. Ένα κέντρο που θα λειτουργεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ευθύνη της κυβέρνησης (που για άλλη μια φορά δεν τοποθετείται και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα), χωρίς τη συμμετοχή  ΜΚΟ που λυμαίνονται χρήματα και εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγές.

Αυτό το αίτημα θα επανατοποθετηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι ώρα ευθύνης για την Δημοτική πλειοψηφία, αλλά και για τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, να υιοθετήσουν αυτή την πρόταση και να την κάνουν στόχο διεκδίκησης.

Αυτό που προέχει τώρα σε αυτές τις συνθήκες «φιλοξενίας» που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και ανθρώπινες να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα παιδιά και τις γυναίκες όσον αφορά τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, όλους όσους στέκονται δίπλα στους μετανάστες και ενάντια στις φασιστικές κραυγές να συνεχίσουν την έκφραση αλληλεγγύης με κάθε τρόπο προς τους μετανάστες.

Καλούμε το λαό της Καλαμάτας να στηρίξει το αίτημα να δημιουργηθεί ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας».