Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 17:14

"Ανεξήγητη" η παραίτηση της Κατερίνας Κασιούμη...

"Ανεξήγητη" η παραίτηση της Κατερίνας Κασιούμη...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
Δεν πρόκειται να καταλάβει όποιος διαβάσει την επιστολή παραίτητης της Κατερίνας Κασιούμη τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτή την απόφαση. Η Κατερίνα Κασιούμη σημειώνει στην  επιστολή της προς το δήμαρχο ότι παραιτείται παρά τη συνεχή του βούληση να παραμείνει καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και παρότι φαίνεται ότι έχει εξασφαλιστεί η επιχορήγηση της διοργάνωσης για τρία χρόνια...! Επιπλέον στην επιστολή της Κατερίνας Κασιούμη δεν υπάρχει καμία αναφορά για την παραίτησή της και από καλλιτεχνική διεύθντρια της δημοτικής σχολής χορού, παραίτηση που μπορεί να έχει σοβαρότερες επιπτώσεις απ' ότι η παραίτηση από το Φεστιβάλ Χορού...


Ειδικότερα η επιστολή παραίτησης, την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Δήμος Καλαμάτας, έχει ως εξής: «Αθήνα, 3 Αυγούστου 2017. Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, Μετά την επιτυχή λήξη του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια. Η συνεχής βούλησή σας να ηγηθώ εκ νέου του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, καθώς και η δημιουργία των ιδανικών προϋποθέσεων χρηματοδότησής του για την ερχόμενη τριετία είναι συγκινητική, δυστυχώς όμως μία σειρά λόγων με φέρνουν στην δύσκολη θέση να μην μπορώ να αποδεχθώ την ιδιαίτερα τιμητική πρότασή σας.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού έχει αποκτήσει εκ νέου το κύρος και τη δυναμική του. Πιστεύω ότι η επιτυχής κοινή μας προσπάθεια για το 22ο και το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, θα έχει ως αποτέλεσμα ο θεσμός να συνεχίσει να αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα. Καταλυτική υπήρξε η συμμετοχή και η στήριξη όλων των δυνάμεων της πόλης.
Η Καλαμάτα θα είναι πάντα ένας σημαντικός σταθμός στη ζωή μου και θα είμαι πάντα αρωγός σε κάθε θετικό βήμα της Δημοτικής Αρχής.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Κατερίνα Κασιούμη».